Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Energi
  • Finansiering

8 anledningar att bygga nytt hus

Att byta hem är ibland en nödvändighet, kanske för att familjen växer eller för att nya utmaningar väntar på en annan ort. Eller så kanske du längtar efter något nyare och mer lättskött? Oavsett orsak är fördelarna med att bygga ett nytt – och alldeles eget – hus många. Här listar vi åtta av dem.

1. Ditt från start

Om du drömmer om ett eget hus så drömmer du också om det på dina villkor. Det ska se ut och kännas som ditt hem – ingen annans. Du kanske ser fram emot att få välja kakel, att fundera på vilket golv du ska ha i vardagsrummet, vilken planlösning som passar ditt liv allra bäst – eller att äntligen få den där braskaminen för de mysiga höstkvällarna. Då kommer du att älska Myresjöhus, här kan du verkligen göra ditt nya hem till ditt eget. Ett Myresjöhus är arkitektritat redan från början, men du kan också få hjälp med att anpassa husets planlösning – eller få ditt hus ritat från grunden.

2. Du slipper buda!

Tråkiga budgivningar ser väl ingen fram emot, oavsett hur mycket man längtar efter ett nytt hus. Ingen kan nog förneka att budgivning ofta innebär ett stressmoment, som trubbar av guldkanten på det som ska vara den roligaste investeringen man gör i livet. Att bygga ett eget hus innebär ett fast pris, så länge du inte har bråttom hem och köper ett Flyttklart hus förstås…

Alexander Aronsson Säljare, Myresjöhus

Intresserad av att bygga hus?

Beställ katalog

Boka möte med Myresjöhus

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

3. Allt är nytt – från den fasta inredningen till vitvarorna

Visst, saker kan gå sönder, men när allt är nytt är sannolikheten betydligt större att du slipper lägga pengar på oförutsedda utgifter under de första 10-15 åren. För hur roligt är det egentligen när tusenlapparna trillar iväg och tvättberget tornar upp sig där hemma innan tvättmaskinen är fixad?

4. Ingen risk för fuskbygge

På Myresjöhus bygger vi sunda hus för generationer och är stolta över att vara en av branschens ledare när det gäller felfria leveranser. Våra byggsystem, såväl konstruktioner som lösningar, uppfyller alla gällande byggregler. På så sätt kan du vara säker på att det du ser är det du får - det vill säga en modern, bekväm bostad där du och din familj kan skapa ert drömhem.

5. Billigare i drift

I dessa tider är det många villaägare som oroar sig över elräkningen. Här har ett nybyggt Myresjöhus stora fördelar, dels på grund av hur huset är byggt, dels på grund av dess moderna värmesystem. Det gör att du som bor i huset behöver köpa mycket mindre el för att värma upp ditt hus och producera varmvatten. När vi jämförde ett hus från 2022 med en liknande husmodell från 1980 krävde det nyare huset bara en femtedel så mycket el som det äldre huset gjorde med sin tids uppvärmningssystem.

6. Ett gott samvete för miljön

Ett Myresjöhus byggs i trä – det enda förnybara byggmaterialet som finns. Vår effektiva byggprocess som bygger på att hushålla med resurserna är inte bara bra för din ekonomi – utan även för vår miljö. En begagnad bostad kan däremot vara ett mindre bra miljöval – inte minst med tanke på energiförbrukningen.

7. Du får bättre koll på ekonomin

En vanlig missuppfattning är att kostnaderna kommer att rusa iväg när man bygger nytt. Först i och med det lån man oftast tar för att finansiera bostaden, och sedan vidare när man väl har bott in sig och ska börja amortera. Men när du köper bostaden till ett fast pris och dessutom slipper oförutsedda utgifter blir det lättare för dig att planera din ekonomi. Dessutom gör din säljare en utförlig produktionskostnadskalkyl som ger dig en tydlig bild av vad ditt nya hem kostar att bygga. Och glöm inte att driftskostnaden oftast är mycket lägre i en nyproducerad bostad än i en begagnad. Det blir med andra ord enklare för dig att se exakt vart pengarna kommer gå, vilket ger en tryggare boendeekonomi.

8. Planera din flytt i lugn och ro

För dig som bygger ett nytt hus kan processen stundtals kännas lång, eftersom man inte kan flytta in förrän huset är byggt. Men det finns många fördelar – en av dem är att du har gott om tid på dig att planera flytten från ditt befintliga hem. Att gå igenom det du har samlat på dig genom åren för att sälja, behålla eller köpa på dig nytt till den nya bostaden. Du hinner också bekanta dig med dina nya omgivningar. Så även om det är det nya hemmet som är målet tycker vi absolut att du också ska luta dig tillbaka och njuta av resan dit.

Per Scherdin Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.