Beställ katalog

Arkitektritat redan från början

Det spelar ingen roll om du faller för ett hus direkt ur katalogen eller tar hjälp av en arkitekt hos oss med att rita om det helt eller delvis. När du väljer ett Myresjöhus får du alltid ett hus som är arkitektritat. Det ger förstås fina utseendemässiga kvaliteter, men utseendet är som bekant inte allt.

Gestaltning som sätter stilen

Vi vet att stil och smak är två viktiga faktorer när det kommer till att välja husmodell. När det handlar om husets gestaltning jobbar därför våra arkitekter antingen enligt tydliga stilideal, eller med att skapa möjligheter för att enkelt kunna anpassa husets stil efter din personliga smak. Vi lägger också stort fokus på att visa upp våra hus i olika stilar, såväl interiört som exteriört, för att visa på alla möjligheter ett äkta Myresjöhus ger.

Upplevelsen av arkitektritat

Ett tecken på att en duktig arkitekt varit inblandad är hur du upplever huset. Alltså det som möter dig när du kliver in genom dörren. Det kan vara siktlinjen genom huset, ljuset, rymden eller kopplingen mellan rummen – eller våningarna. Här finns en bra planlösning, som gör huset tillgängligt, med luftiga passager som också ger utrymme för funktion. Däremot inga trånga korridorer, och ingen hall som känns som att man går rätt in i en vägg.

Rum för funktion

Naturligtvis handlar arbetet för en arkitekt även om husets funktion, att skapa rum för livet du och din familj lever. Idag och i framtiden. Här är våra arkitekter specialister på att hitta smarta och funktionella lösningar. En större hall som kan möbleras och kanske ge rum åt en arbetsplats? En passage som kan rymma en hel garderobsvägg – eller kanske bli ditt eget konstgalleri? Det är bara några exempel.

Inbjudande enkelhet

Även om varje Myresjöhus har sina egna kvaliteter – vissa är till exempel ritade för att skapa extra yteffektivitet, vissa bjuder på extra pampig takhöjd – har alla också några gemensamma nämnare. Generös rumshöjd och enkla, raka linjer som både skapar ett inbjudande uttryck och bäddar för bästa möjliga funktion är litet utav vårt signum. En inbjudande enkelhet, helt enkelt.

Ytterligare önskningar?

Hittar du ändå inte riktigt rätt bland våra husmodeller? Då kan du få hjälp med att anpassa husets planlösning eller tillsammans en arkitekt forma ditt nya hus helt utifrån dina visioner, önskemål och förutsättningar. Våra arkitekter är experter på att förverkliga det du ser framför dig – och samtidigt få din vision att fungera både med tanke på tomtens förutsättningar och detaljplanens krav. Välkommen!

Vanliga frågor och svar om arkitektritade hus

Gestaltningen, naturligtvis. Det är något speciellt med formspråket i ett hus ritat av en arkitekt. Men det handlar också om hur du upplever huset: siktlinjen genom huset, ljuset, rymden eller kopplingen mellan rummen. Och naturligtvis handlar arkitektens arbete även om husets funktion, att hitta smarta och funktionella lösningar för livet du och din familj lever.

Du behöver inte gå till en arkitektfirma. Hos oss på Myresjöhus får du faktiskt alltid ett arkitektritat hus, vare sig du faller för ett hus direkt ur katalogen eller tar hjälp med att rita om det – eller låter en arkitekt hos oss rita ditt drömhus från grunden.

Ja, det vågar vi påstå. Alla Myresjöhus är ritade av några av branschens bästa arkitekter redan från början, så här finns hus i flera olika prisklasser. Tillsammans med en arkitekt hos oss kan du också forma ditt nya hus helt utifrån dina önskemål och förutsättningar – vare sig det handlar om att anpassa en befintlig ritning eller att rita upp något helt nytt.

Marie Jarl Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.