Beställ katalog
  • Arkitektur

Vinkelhus: populärt val med stora möjligheter

Ett vinkelhus är vad det heter: ett hus där huskropparna är placerade i vinkel mot varandra. Det är en mycket populär hustyp, inte minst för dess möjligheter att skapa fina uteplatser – men ett vinkelhus bjuder också på väldigt trevliga planlösningar. Låt oss titta närmare på alla fördelar.

Fördelarna med ett vinkelhus

En av de största fördelarna med vinkelhus är hur de skapar en naturlig plats för din uteplats. Med rätt placering av huset på tomten får du alla förutsättningar att njuta av utelivet i ett vindskyddat, och lite mer privat läge. Många av våra vinkelhus har också ett fint ljusinsläpp, att få in ljus från flera håll i ett rum gör alltid det lilla extra. Titta till exempel på vårt härliga Nymåne.

Ett vinkelhus planlösning

Ett vinkelhus får också ett mer spännande exteriört uttryck, det händer liksom lite mer i husets gestaltning. Det samma gäller på insidan. Ofta blir ju själva vinkeln en del av husets sociala ytor, och hjälper då till att göra en öppen planlösning mycket mer spännande. Det klassiska uttrycket ”rum i rummet” passar väl in på våra vinkelhus. Titta bara på tjusiga Saltstänk.

Så går det till att bygga ett nyckelfärdigt vinkelhus

Att bygga vinkelhus med Myresjöhus totalentreprenad är en bekväm historia. Du skriver ett enda kontrakt med oss, och sedan tar vi hand om hela byggprocessen åt dig. Då får du också möjlighet att bygga med fast pris och har alla garantier och försäkringar som du och ditt hus behöver. Till din hjälp har du en egen projektledare som både ser till att byggnationen löper på som den ska – och håller dig informerad om vad som händer hela vägen hem. Men, det roliga med att välja hur ditt hus ska se ut: det överlåter vi till dig. Med god hjälp av din säljare, såklart.

Finns det några nackdelar med ett vinkelhus?

Många vinkelhus är ofta generösa i storlek, och det gör förstås att de tar upp mer av tomtytan. Å andra sidan kan ett vinkelhus vara just det som gör att du får den boyta du vill ha – allt beror ju på hur din tomt ser ut. Om du har en lite mindre tomt och funderar på hur du ska få plats med garage rekommenderar vi att du kikar på Sjöbris, som har en riktigt smart lösning för det.

Välkomnande vinkelhus från Myresjöhus

Vanliga frågor och svar om vinkelhus

Ett vinkelhus ger ofta fina möjligheter till placering av uteplats i skyddat läge, men kan också bjuda på en ännu trevligare planlösning inomhus.

Ett vinkelhus är enklast att bygga på en hyfsat plan tomt. I ett öppet landskap blir möjligheten till skyddad uteplats extra värdefull eftersom du då kommer undan blåsten.  

Många. Våra vinkelhus presenteras i flera olika stilar och du har även möjlighet att anpassa planlösningen efter era önskemål.

Även med vinkelhus behöver man ta hänsyn till väderstreck och solläge, inte minst så att du kan ge din uteplats skydd mot vind och insyn.

Utformningen. Ett vinkelhus är ett hus där huskropparna är placerade i vinkel mot varandra, medan ett traditionellt hus ofta bara består av en huskropp.

Absolut, här kan din säljare berätta allt om vilka möjligheter du har i ett av våra vinkelhus.

Anders Stenborg Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.