Skapa en välkomnande entré

Entrén är husets ansikte utåt och ger folk ett första intryck av ditt hem. Med rätt stil, tillval och lite grönska kan du skapa en entré som kompletterar och lyfter ditt hus och är inbjudande och välkomnande för såväl dina gäster som dig själv.

Planera först och främst entréns funktion och tillvalen kring detta. Ska din entré vara enkel med en dörr och ett mindre entrétak för att skydda dig från regnet medan du låser upp till ditt hem? Vill du ha ett större entrétak med lampor på väggarna och pelare som ramar in din entré? Eller inspireras du av de traditionella amerikanska hemmen med en stor veranda på framsidan? Vad du än väljer så erbjuder Myresjöhus ett brett sortiment av dörrar och entrétak där du kan hitta detaljerna som skapar den känsla du vill förmedla med din entré.

Genom NorDan erbjuder vi både enkel- och dubbeldörrar i olika stilar, med olika fönstersättningar och i en mängd kulörer så att du hittar en dörr med personlighet och karaktär som passar dig. Till ett stilrent vitt hus kan en enkeldörr passa fint, men den behöver inte vara tråkig för det. Hitta en dörr med en annorlunda fönstersättning eller låt den stå ut med en härlig och glädjande färg som gul. Maffiga dubbeldörrar skapar känsla för ett hem i New England-stil. Bryt av mot den krispigt vita husfasaden och välj svart eller någon annan dov kulör för att ge huset ett extra pampigt utseende.

Gör entrén hemtrevlig

När du har satt stilen för din entré gäller det att skapa ett inbjudande intryck runtomkring. Bestäm vilka lampor som ska lysa upp i mörkret, hur stort och i vilken stil husnumret ska vara, placera statyer vid varsin sida om dörren för ett lyxigt välkomnande eller lägg dit en trevlig dörrmatta. Bjud in det gröna genom att plantera rabatter för att rama in entrén eller ställ krukor med färgglada blommor eller grönskande små träd på trappan upp till din dörr. En bra idé är dock att ha växter som grönskar även på vintern.

Vill du ha en plats att kunna sitta och ta en kaffe? Vare sig du har en veranda eller inte kan du alltid placera några fina utemöbler och ett bord utanför entrén så att du kan ta en fika i solen. Om du har ett entrétak över var inte rädd för att inreda med mer än bara utemöbler. Lägg dit en matta, ställ ut vackra inredningsdetaljer och glöm inte mysbelysningen för att skapa stämning även senare på kvällen.

Glöm inte gången

Gången fram till huset är också viktig för en vacker entré. Stenplattor eller en grusad gång inramad av stenar, blommor, buskar eller något annat spännande. Även här gäller det att tänka på att använda växter och material som håller året om.

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.