Beställ katalog
  • Arkitektur
  • Att bygga hus
  • Hemmafix

Skapa en välkomnande entré: så gör du

Husets entré är husets ansikte utåt, det som skapar ett första intryck av ditt hem. Med rätt stil, passande tillval och lite grönska kan du skapa en entré som kompletterar och lyfter ditt hus. En entré som ger både dina gäster och dig själv ett varmt välkomnande.

Tänk funktion

Planera först och främst entréns funktion och dina tillval kring detta. Ska din entré vara enkel med ett mindre entrétak för att skydda dig från regnet medan du låser upp till ditt hem? Vill du ha ett större entrétak och fina lampor på väggarna, kanske med pelare som ramar in din entré? Eller inspireras du av de traditionella amerikanska hemmen med en stor veranda på entrésidan? Vad du än väljer så erbjuder vi på Myresjöhus ett brett sortiment av dörrar och entrétak där du kan hitta detaljerna som ger den funktion du önskar – och skapar den känsla du vill förmedla.

Låt dörren spela huvudrollen

Ytterdörren är en nyckelspelare i utformningen av din entré. Genom NorDan erbjuder vi både enkel- och dubbeldörrar i olika stilar, med olika fönstersättningar och i en mängd kulörer. Här är det med andra ord enkelt att du hitta en dörr med den karaktär som passar dig. Till ett stilrent hus kan en enkeldörr passa fint, men den behöver inte vara tråkig för det. Hitta en dörr med en annorlunda fönstersättning eller låt den stå ut med en härlig och glädjande färg. Gul, grön eller engelskt rött är populära kulörer. Drömmer du om ett hem i New England-stil, eller kanske ståtlig sekelskifteskänsla? Då väljer du maffiga dubbeldörrar, gärna i en kulör som bryter av snyggt mot fasaden.

Gör entrén hemtrevlig

När du har satt stilen för din entré gäller det att skapa ett inbjudande intryck runtomkring. Bestäm vilka lampor som ska lysa upp i mörkret, hur stort och i vilken stil ditt husnummer ska vara, placera statyer eller krukor vid varsin sida om dörren för ett lyxigt välkomnande och lägg dit en trevlig dörrmatta. Bjud in det gröna – kanske vill du ha någon rabatt som ramar in entrén? Här kan du läsa fler tips för din entréträdgård.

Plats för uteplats?

Vill du ha en plats att kunna sitta och ta en kaffe även på entrésidan? Kanske är det där du har morgonsol att njuta av? Bygger du ett hus med veranda är det väl en självklarhet, men du kan alltid placera några mindre utemöbler utanför entrén. Och om du har ett entrétak över: var inte rädd för att inreda med mer än bara utemöbler. Lägg dit en matta, ställ ut vackra inredningsdetaljer och glöm inte mysbelysningen för att skapa stämning även senare på kvällen.

Glöm inte gången

Gången fram till huset är också viktig för en vacker och välkomnande entré. Plattor, stenläggning eller en grusad gång? Det får husets stil och din egen smak bestämma.

Hans-Olov Larsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.