Beställ katalog

Sekelskifteshus - hem i sekelskiftesstil

Sekelskiftesstilen är för dig som söker det ståtliga och storslagna. Här hämtar vi inspiration från sekelskiftet och låter tidstypiska detaljer samsas med en nutida känsla. Vackert, funktionellt och alldeles underbart.

Vad är ett sekelskifteshus?

På utsidan karaktäriseras ett sekelskifteshus av träfasader i ljusa kulörer med snickerier, dörrar och fönster med spröjs i avvikande färg. Takkupor, tinnar, torn – och så snickarglädjen förstås. På insidan väntar ett hem fyllt av ljus, rymd och elegans – som ändå känns ombonat och välkomnande. Och visst känns stilen igen i våra nutida sekelskifteshus? Här möts vi av klassiska stildrag anpassade för det lite bekvämare livet vi vill leva idag.

Inspiration: sekelskiftesstil

Bland nycklarna till sekelskiftesstilen ser vi ljusa kulörer, möbler i mörkt trä och glänsande mässingsdetaljer. Tapeter är också en stark stilmarkör i sekelskifteshus, inte minst i form av kombinationer där mönstrad tapet möter målad vägg. Vill du ge intryck av en gammaldags bröstpanel finns det smarta dekorationslister på byggvaruhusen, takrosetter och stuckaturer likaså. Kristallkronor är också helt rätt, liksom väl valda loppisfynd eller släktklenoder.

Ett sekelskifteshus fasad: viktig stilnyckel

Valet av fasad är viktigt för helhetsintrycket av huset. Det är ju husets egen kostym. För många är träpanel det självklara valet till ett sekelskifteshus fasad, och då gärna en blandning av stående och liggande panel.

Gör ditt sekelskifteshus till ditt eget

Men glöm heller inte att ingen stil är helig, förutom möjligen din egen. I ett sekelskifteshus går det utmärkt att mixa gammalt och nytt, traditionellt och modernt. Du behöver inte gå all-in, utan kan absolut välja en nytillverkad (och bekväm) soffa eller en modern braskamin till ditt nya sekelskifteshus. Det är du som sätter din sekelskiftesstil.

Detta ingår när du bygger ett sekelskifteshus med Myresjöhus

När du väljer ett av våra sekelskifteshus får du ett modernt och bekvämt hem i ståtlig sekelskiftesstil, med en hög standard redan från början. Naturligtvis har du alla möjligheter att göra ditt hus till ditt eget genom olika tillval. Men det behövs inte för att göra huset komplett. I ett Myresjöhus kan du känna dig trygg med att varje detalj i ditt nya hem håller måttet, redan från start.

Bekant elegans i nutida tappning

Här hittar du husmodeller som ofta har en vitmålad panel, vackra, klassiska och dekorativa detaljer med rötter från äldre anor. Stilen bjuder även på smyckade och färgstarka fönstersättningar i ren och skär snickarglädje.

Vanliga frågor och svar om sekelskifteshus

Sekelskifteshus karaktäriseras av takkupor, tinnar, torn – och så snickarglädjen förstås. Liksom träfasader i ljusa kulörer med snickerier, dörrar och fönster med spröjs i avvikande färg. Inuti är ett hus i sekelskiftesstil ett hem fyllt av ljus, rymd och klassisk elegans – som ändå känns ombonat och välkomnande.

De ursprungliga sekelskifteshusen byggdes som sommarhus för rika familjer. Man byggde i trä och stilen blev otroligt populär och spreds över hela landet. Men idag finns inte så många av dessa hus kvar, eftersom de krävde så mycket underhåll, med alla sina vinklar och vrår och tinnar och torn. Ett modernt sekelskifteshus från Myresjöhus är byggt på ett effektivt industriellt och kvalitetssäkert vis. Med lite mer stilren utsmyckning som dessutom gör husen så mycket enklare att underhålla.

Bland våra sekelskifteshus hittar du både enplanshus och tvåplanshus i olika storlekar. Det som skiljer husmodellerna åt är planlösningens utformning, till exempel i antal sovrum och hur husets sociala ytor är disponerade. Här får du helt enkelt känna efter vilken som passar er allra bäst.

Självklart! När du väljer ett av Myresjöhus sekelskifteshus har du stora möjligheter att göra ditt hem till ditt eget, med allt från olika tillval till att justera planlösningen så att den passar era behov perfekt. Prata med din säljare, så får du veta mer om alla möjligheter.

Hans-Olov Larsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.