Beställ katalog
  • Arkitektur
  • Lantliga hus
  • Sekelskifteshus

Herrgård: från dröm till verklighet

Ärligt talat är vi väl inte så många som kan göra verklighet av drömmen om en äkta herrgård. Men vet du vad? Du kan bygga ett alldeles eget Myresjöhus med den rätta känslan av herrgård – fast anpassat för livet vi lever idag.

Vad är en herrgård egentligen?

Om vi ska hålla oss historiskt korrekta behöver en herrgård uppfylla en hel del kriterier, Svenska Herrgårdar listar dem alla om du är nyfiken. Men kort sagt var en herrgård en stor gård som ägdes av ett herrskap, och då ofta någon ur adeln. Här fanns ett – eller flera – ståndsmässiga hus, där mangårdsbyggnaden eller corps de logi var det finaste. På en herrgård fanns även tydligt uppdelade ytor för ägarfamiljens boende och representation – respektive för arbetskraften. Det var ju andra tider då…

Bygga herrgård idag

En sak som dock är likadan nu som då är att den typen av herrgård inte är för alla. Men för de flesta av oss är det väl heller inte det storskaliga lantbruket som lockar, utan snarare att ge ditt hus den storslagna herrgårdskänslan. Och det går ju alldeles utmärkt. Låt oss ta en titt på några Myresjöhus som erbjuder just detta.

Herrgård a la Ekdunge

Toppkandidaten för ett modernt hus med den rätta känslan av herrgård är vårt vackra Ekdunge. Stort och pampigt, ljust och luftigt – ja, allt man kan önska sig. Till och med en klassisk serveringsgång. Ekdunge finns dessutom både i lantlig stil och i sekelskiftesstil. Men tänk på att det här är ett stort hus, som kräver en rejäl tomt för att komma till sin fulla rätt.

Mer romantisk herrgård: Kungsspira

Ett annat alternativ för ett modernt hus med herrgårdskänsla är vackra Kungsspira, inte minst i sin sekelskiftesstil. Känslan av herrgård skapas redan med den stiliga entréverandan, och förstärks definitivt med matplatsen i burspråket. Vill du att din herrgård ska ha lite mer New England-vibbar? Då vill vi tipsa om Kungsspira i Ocean Living-stilen.

Herrgård med entré på gaveln: Morgonstjärna

Att välja husmodell handlar ju inte bara om smaken, utan även om att huset ska passa på tomten. Men misströsta inte: du behöver inte gå miste om känslan av herrgård bara för att din tomt behöver ett hus med entré på gaveln. Titta bara på vårt strålande Morgonstjärna! Även här väljer du sekelskiftesstilen för mer snickarglädje i tillvaron, eller Ocean Living för en fin touch av New England.

Mer behändig herrgård: Orion

Naturligtvis kan du även få känslan av herrgård i ett mer behändigt format. Vad sägs om fina Orion? Här bor du bekvämt i ett plan, i ett hus som erbjuder en perfekt mix av moderniteter och klassiska stilideal. Dessutom kan du här få din herrgård i såväl lantlig stil som sekelskiftesstil – eller med New England-känsla i Ocean Living-stilen.

Skåneinspirerad herrgård: Solstrimma

Vill du hellre ge din moderna herrgård en touch av skånelänga? Då ska du titta närmare på Solstrimma. Även detta härliga hus bjuder på en fin kombination av nu och då, och ett master bedoom utöver det vanliga. Lika vackert i båda sina lantliga stilar, med fasad i puts eller träpanel. Valet är ditt.

Viktor Törnqvist Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.