Beställ katalog
  • Arkitektur
  • Moderna hus

Arkitektens tankar: Morgondagg

Varje Myresjöhus är ett hantverk, med tanke bakom varje liten detalj. Och tankarna bakom vårt slående 2-planshus Morgondagg står vår chefsarkitekt Frida Andersson för. Här har hon skissat fram ett hus med extra allt, som också blivit en av våra mest beundrade husmodeller.

Ett hus som tar för sig

Morgondagg är ingen blyg viol precis. Det här är ett hus som tar för sig – ett riktigt håll käften-hus, för att tala klarspråk. Från första steget in välkomnas du av vackra ljusinsläpp och en fantastisk känsla av rymd. Detta tack vare den öppna vyn mot det generösa glaspartiet i vardagsrummet och öppningen i bjälklaget upp mot övervåningen, som också hjälper till att binda ihop husets båda våningar till en helhet.

– Jag uppskattar en tydlig uppdelning mellan kök och vardagsrum, samtidigt som de uppglasade partierna skapar en tydlig koppling mellan dem. På så vis får man två ytor att umgås på, samtidigt som man inte störs av varandra. Andra favoritdetaljer är kapprummet i entrén, de stora fönsterpartierna på husets baksida – och den indragna uteplatsen vid köket som gör det enkelt att äta sin frukost ute. Det här huset har helt enkelt mycket av de ytor man önskar i sin vardag.

Design inspirerad av verkligheten

Morgondagg ingår i vår kollektion Select: där vi presenterar husen i flera olika stilar. Här väljer du en stil redan från början, vilket gör att du enkelt kan skapa din inredningsmässiga röda tråd genom hela huset. Det här gör det också lättare att visa upp husmodellens alla möjligheter, menar Frida. Och inspirationen till Morgondagg, den kommer från henne själv.

– Ja, Morgondagg bygger faktiskt på ett hus som jag ritade till vår familj en gång i tiden. I modern stil bjuder huset på vackra nivåskillnader, låglutande tak och asymmetrisk fönstersättning. Tillsammans med en svart fasad och varma, teakinspirerade, fönster skapar det en nutida funkiskänsla. I industriell stil ser vi ett stilenligt fokus på kontraster, där svart sadeltak och karaktäristiska svarta industrifönster möter en grå fasad i stående funkispanel.

Uppfyller mångas önskningar

Varje gång vi tar fram en ny husmodell finns en önskelista med funktioner som ska uppfyllas – liksom en tanke om vem som kommer trivas bäst just här. Och Morgondagg har alla förutsättningar att bli ett älskat hem i många år framöver för många olika personer, menar Frida.

– När jag ritade Morgondagg ville vi ta fram ett stort hus med en modern design som tilltalar en medveten målgrupp, men det kan lika gärna vara en barnfamilj som ett äldre par som vill ha gott om yta, förklarar Frida.

Marie Jarl Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.