Beställ katalog
  • Att bygga hus

Dags att downsiza? Vi guidar dig till nästa kapitel.

För eller senare händer det. Barnen växer upp, och flyttar ut – och plötsligt känns familjevillan tyst och tom. Kvar blir kostnaden för uppvärmning av rum som nu degraderats till gästrum, och ett stadigt ökande behov av renoveringar och underhåll. Kanske är det dags för nästa kapitel i livet?

Du är värd en nystart

Var sak har sin tid, och när barnen flugit ut i vuxenlivet är din tid inne. Nu behöver du inte längre anpassa ditt liv efter så många andra, förutom din eventuella partner förstås. Det är ett perfekt läge för en nystart. En utsökt chans till en bekvämare tillvaro. Kanske på välbekant mark? Kanske närmare barn och barnbarn? Eller på en helt ny plats i tillvaron? Den här gången är valet bara ditt – eller ert.

Precis som ni vill ha det

Att downsiza, eller skala ner, handlar inte om att försaka livets goda. Snarare tvärt om. Det behöver till exempel inte automatiskt innebära en tvångsförflyttning till lägenhet. Att bygga ett nytt, lite behändigare, enplanshus är ett alternativ som blir allt mer populärt. Väljer du att bygga med oss på Myresjöhus har du dessutom stora möjligheter att få ditt nya hem precis som du vill ha det. För vi vet ju att hemlängtan är personligt.

Tid över till roligare saker

Alla som bott i ett äldre hus vet att underhållet kräver sin tid. Har man otur kommer olyckorna sällan ensamma – alla material har ju en viss teknisk livslängd. Så även om inget drastiskt händer tar åldern så småningom ut sin rätt på allt från tak till badrum, och renoveringsbehovet blir ett faktum. Visst vore det rätt skönt att få en paus från detta? I ett nybyggt hus kan lita på att allt fungerar precis som det ska – och rent krasst behöver du inte ens tänka på något underhåll i åtminstone tio års tid. När du bygger nytt får du också möjlighet att skapa en så underhållskrävande eller underhållsfri trädgård som du själv önskar. Livet i ett nybyggt hus mer tid för det goda livet, oavsett vad det innebär för dig.

Härligt låga driftskostnader

Kanske tvekar du kring att bygga nytt på grund av kostnaden? Då kan vi avslöja att det inte alls är säkert att du bor billigare i ditt gamla hus. Ett nybyggt hus är nämligen mycket mer energieffektivt än ett äldre, vilket gör att dina uppvärmningskostnader oftast blir mycket lägre. Lägg sedan till allt du sparar på renoveringar och underhåll – och att du slipper betala fastighetsavgift de första 15 åren. Dessutom är det inte alls säkert att det är så dyrt som du kanske tror att bygga nytt, faktum är att det går att bygga riktigt prisvärt. Prata med en av våra duktiga säljare, så får du en tydlig bild av vilka möjligheter du har.

Tryggt val för framtiden

Att bygga hus med Myresjöhus är ett tryggt val i alla aspekter. Du gör affär med en stark och stabil aktör som byggt trähus i snart 100 år. Med vår välkända totalentreprenad skriver du bara ett enda kontrakt med oss, sedan tar vi hand om hela byggprocessen åt dig. Och naturligtvis ingår alla garantier och försäkringar som du och ditt nya hem behöver. Ett nytt hus är något att njuta av i många år framöver – och att downsiza i ett nybyggt och gediget Myresjöhus är även en trygg framtidsförsäkring. Inte minst om du väljer ett enplanshus. Här är allt nytt, fräscht och lättstädat – men också tillgänglighetsanpassat redan från start. Livet handlar ju inte bara om att det ska vara bra här och nu, utan även långt fram i tiden.

3 smarta downsizing-tips

  • Plocka russinen ur kakan: att flytta till ett mindre hem ger ett utmärkt tillfälle att rensa bort saker som inte betyder något. Behåll bara det du verkligen gillar.
  • Planera mera: mät ytor och möbler noga. På så vis kan du skapa dig en bild av vad du ska ta med dig till ditt nya hem – men också vilka möbler som kanske får ett bättre liv hos någon annan.
  • Mellanlagra: kanske finns det saker du är osäker på om de får plats eller passar in, men som du ändå inte är redo att skiljas ifrån? Då kan du hyra ett förråd för dem under en tid, och sedan ta ett nytt beslut när ni hunnit bo in er i det nya huset.
Anders Stenborg Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.