Beställ katalog

Upptäck alla fördelar med husvisning i virtual reality

Att gå på husvisning i virtual reality är en upplevelse i särklass. Känslan är faktiskt lite svår att beskriva – allra bäst är förstås att uppleva den. Men vi tar hjälp av en expert, och gör ett försök. Här berättar vår VR-specialist David Johansson mer om fördelarna.

I virtual reality befinner du dig där

En VR-visning är hur enkelt som helst: du kommer till Myresjöhus kontor och får ta på dig ett par VR-glasögon. Och då kliver du direkt in i huset! Det är inte som att se på film, du ser och upplever huset på ett mer verkligt sätt – och allt sker i realtid. Och det är just den känslan som är så speciell, berättar David.

David Johansson, VR-Specialist

– Kanske har du någon gång varit på ett fantastiskt ställe på semester? Du vill kunna visa upp den känslan, så du tar en bild – men den enskilda bilden förmedlar ju inte alls det du kände där och då. Det är skillnaden med VR. Du tittar inte på hur en fotograf har bestämt sig för att komponera en bild, du befinner dig där.

Förstå husets alla fördelar

Kanske har du också någon gång blivit besviken på en husvisning, eftersom mäklarbilderna på Hemnet fick huset att se så mycket större ut? Den hårda sanningen är att hur lockande en planlösning än är, och hur fina bilder vi än kan bjuda på, så är det inte helt enkelt att förstå husets alla fördelar – och eventuella nackdelar – bara med hjälp av dem.

– Bilder kan lätt misstolkas, och få rummet att antingen kännas större eller mindre än vad det faktiskt är. Virtual reality ger en mer korrekt representation, och du får en känsla av sammanhanget. Du kan se flödet från ett rum till ett annat och det blir mycket enklare att förstå en planlösning. Det är jätteviktigt för att kunna bestämma sig för om ett hus känns som hemma, förklarar David.

Utforska i din egen takt

Visst kan man åka runt och gå på vanliga husvisningar också, det är inte fel det heller. Men att bygga hus är ett tidskrävande projekt i sig – och för många av oss är tid en bristvara. Här har vi ännu en viktig fördel med virtual reality: du kan spana in så många olika husmodeller du vill, på ett och samma möte. Att välja hus ska inte vara något som stressas fram, menar David.

– Med VR har du lyxen att utforska och återbesöka hus flera gånger, i din egen takt. Det blir ett avslappnat utforskande som också gör det enklare att ta ett beslut som är rätt för dig. Det är inte alls ovanligt att kunder är rätt så inkörda på en viss husmodell, men som tillslut fastnar för en helt annan.

Experimentera med olika val

En annan toppengrej med VR kan du verkligen inte uppnå i ett vanligt visningshus. När du går på visning i VR kan du nämligen inreda om i huset längs med vägen. Med andra ord kan du experimentera med olika inredningsval och se resultatet direkt.

– Precis, gillar du inte golvet kan du testa ett annat, och i realtid se hur det påverkar hela känslan i huset. Med virtual reality kan du verkligen känna in dina val innan du gör dem i verkligheten, det gör det enklare att välja rätt, tipsar David.

Avancerad teknik som är enkel att använda

Kanske har du testat någon VR-app i telefonen och inte blivit så imponerad? Det här är något helt annat. Myresjöhus VR-visningar använder en betydligt mer avancerad teknik. Faktum är att vi, och våra vänner på SmålandsVillan, ligger väldigt långt fram i utvecklingen. Och ändå är tekniken otroligt enkel att använda. För att titta runt i rummet och ta några steg hit eller dit gör du bara som du skulle göra i den vanliga verkligheten. Sedan behöver du bara hålla reda på en enda knapp för att promenera runt i huset, säger David.

– Ja, det här är inte svårt alls, hela familjen kan testa. Men när man tänker på det är det faktiskt rätt otroligt. En helt digital värld, byggd med teknik som nyss var science fiction. Känslan är svår att beskriva – du måste prova, helt enkelt.

Per Andersson Säljare, Myresjöhus

Välkommen till den virtuella verkligheten!

Boka VR-visning på ett av våra kontor

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.