Beställ katalog
  • Att bygga hus

Att välja husleverantör: detta bör du tänka på

Funderar du på vilken husleverantör du ska välja? Naturligtvis vill vi på Myresjöhus att du ska välja oss, konstigt vore det väl annars. Men låt oss guida dig till några saker som är bra att tänka på när du jämför alternativen.

Rätt hus – och rätt plats

Många husdrömmar börjar med att man förälskar sig i en bild av sitt blivande hem. Inget fel i det, men här gäller det att ta reda på om ditt drömhus passar på platsen du vill bygga på. Kanske har du redan en tomt? Då behöver du kontrollera att hustillverkaren du valt levererar i ditt område. Om du behöver en tomt, kolla om husleveratören även kan hjälpa till med det. Vi på Myresjöhus har till exempel en av Sveriges största tomtbanker.

Tydlig bild av kostnaden

När drömmen ska bli verklighet gäller det att göra en budget. Här kan det bli lite klurigt att jämföra alternativen, eftersom olika hustillverkare specificerar kostnaderna på olika sätt. Se därför till att välja en leverantör som kan ge dig en tydlig kostnadskalkyl. Inte bara för att du själv ska få koll: en heltäckande produktionskostnadskalkyl underlättar också när du går till banken. För oss på Myresjöhus är det här en självklarhet. Dessutom kan du dra nytta av att vi är Nyckelpartner till Nordea, det ger dig som bygger hus med oss möjlighet till extra förmånliga lånevillkor.

Marie Jarl Säljare, Myresjöhus

Intresserad av att bygga hus?

Beställ katalog

Boka möte med Myresjöhus

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Byggsätt och materialval

Även om många nybyggda hus kan likna varandra vid första anblicken skiljer det sig en del i hur de byggs. Byggsättet som används påverkar vilka justeringar du kan göra – men också hur snabbt du kan flytta in i ditt nya hem. Ett Myresjöhus ger dig i princip det bästa av de två världarna. Här byggs delarna till ditt nya hem inomhus i vår fabrik – utan påverkan från regn, vind och kyla – innan de transporteras till byggplatsen där ditt hus snabbt byggs klart. Det gör att du har stora möjligheter att påverka hur ditt hus ska se ut, men ändå får en relativt snabb inflyttning. Att bygga på vårt industriella vis gör det också enklare att bygga prisvärt. Titta också på vilka material som används. För oss på Myresjöhus är det viktigt att bygga med beprövade material. Våra hus ska stå i minst 100 år, då är det viktigt att allt håller måttet.

Entrepre…vad?

Hos en del husleverantörer kan du välja mellan olika entreprenadformer, medan andra har en fast modell. Många erbjuder totalentreprenad som det smidigaste alternativet, men även här är det bra att försäkra sig om exakt vad som ingår i den. Det är inte alltid den är total, om man säger så... Hos oss på Myresjöhus innebär totalentreprenad total trygghet. Du skriver ett enda kontrakt med oss – sedan tar vi hand om allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare till det juridiska. Dessutom får du en egen projektledare som ser till att bygget löper på som det ska, och svarar på alla dina frågor. Själv kan du istället koncentrera dig på de roliga bitarna: som hur ditt nya hus ska se ut.

Vilka val kan jag göra?

En sak som skiljer en hel del mellan olika tillverkare är vilken standard som är standard, och hur mycket du själv kan påverka i ditt nya hem. Hos oss på Myresjöhus får du en bra standard redan från början, med såväl inredning som utrustning från välkända varumärken. Men du har också stor valfrihet, såväl interiört som exteriört. Du kan klä ditt hem i färdiga stilpaket framtagna av våra arkitekter, eller skapa din helt egna stil med hjälp av mängder av tillval. Du kan till och med ta hjälp av våra arkitekter och antingen anpassa en befintlig planlösning – eller rita ett helt nytt hus. Möjligheterna är många, och valet är ditt.

Ett par som ska bygga hus träffar säljare

Välj en leverantör du kan lita på

Att bygga ett nytt hus ska vara en trygg affär. Välj en etablerad och ekonomiskt stabil leverantör med ett gott rykte, och se till att alla garantier och försäkringar finns på plats. Kolla också vilka personer du behöver ha kontakt med, bra planering och bra kommunikation gör allt så mycket smidigare. Hos oss på Myresjöhus hjälper vi dig hela vägen hem. Du och din säljare går noggrant igenom vad som ingår i priset, vilka förberedelser som krävs och vad processen att bygga hus innebär. Din säljare finns sedan tillhands genom hela beslutsprocessen, och när bygget drar igång kan projektledaren svara på dina frågor. Och eftersom vi är en del av OBOS kan du njuta av tryggheten i att bygget av ditt nya hem backas av en av Nordens största bostadsutvecklare, dessutom kan du bli OBOS-medlem och få mängder av fina förmåner.

Hans-Olov Larsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.