Beställ katalog

Hitta rätt husmodell för din familj

Myresjöhus har över 40 husmodeller att välja på och dessutom en mängd olika möjligheter att klä ditt hem i olika stilar. Det viktigaste valet på din husresa är att välja vilket hus det är du vill bygga, här bjuder vi på våra bästa tips kring det.

Ett hus för familjelivet

Det är lätt att se vad ni behöver i nuläget och planera antal sovrum, förvaring och umgängesytor utefter det. Men glöm inte att tänka på framtiden. Du bor troligen i ditt nybyggda hus i många år framöver. Är ni en stor familj eller väntar ni tillökning? Då är ett större hus där alla får sitt eget rum ett bra val – kanske kan barnen få sin egen del av huset med eget allrum, eller till och med en egen våning? I ett 2-planshus kan barnen få rum för lek och bus på övervåningen medan ni har ert sovrum på nedre plan. Är familjen mindre kanske ett 1-planshus passar er bättre. Och när barnen är små är det ju skönt att ha deras sovrum nära sitt eget.

Ett hus för det sociala livet

Titta också på umgängesytorna och försök föreställa er hur ni kommer att använda dem. Ett stort rymligt kök för matentusiasten? Plats för långbord till alla gäster och öppen planlösning? Eller vill du hellre ha köket lite mer avgränsat – och göra vardagsrummet till en mysig plats där du kan krypa upp framför teven.

Tomtens förutsättningar

Vissa hus passar naturligtvis bättre på vissa tomter, och vissa tomter kan vara svårare att bygga på. Här kan din säljare komma med goda råd, så ta gärna kontakt med oss tidigt i processen. Kanske finns där en vacker utsikt att ta vara på? Då gäller det att tänka till kring husets placering – och därmed dina uteplatsers. Det samma gäller solläget. Vill du grilla i solnedgången eller dricka morgonkaffe i solen? Både och? Ett tips kan vara att kika på hus i vinkel om du vill få ett skyddat solläge – och slippa hälsa på grannen insmord i solkräm. Tänk också på att om du ska bygga ditt hus på ett planlagt område styr detaljplanen över vad som får byggas. Din säljare hjälper dig att reda ut vad som gäller.

Besök våra visningshus

Det är inte så lätt att föreställa sig ett hus utifrån ett par bilder och en planlösning. Att få känslan för rummens storlek och hur mycket av livet som får plats i huset är viktigt. Runt om i landet har vi visningshus där du kan uppleva ett äkta Myresjöhus. På våra lokala kontor har du dessutom möjligheten att se flera av våra husmodeller i VR. Med hjälp av vår VR-utrustning kan du upptäcka husen och det känns nästan lika verkligt som att ta steget in i ett av våra färdigbyggda hus.

Känns det bara nästan helt rätt?

Kanske har du nästan hittat den rätta? Ett hus som har nästan allt som familjen önskar sig? Då har du möjlighet att få hjälp med att finslipa husets planlösning så att den passar er helt perfekt. Prata med din säljare, så hjälper vi dig vidare. Har du ännu större drömmar? Då kan du ta hjälp av våra arkitekter och få ett hus ritat från grunden, speciellt för dig.

Du sätter stilen

I ett Myresjöhus finns också rum för stil och personlig smak. När vi tar fram våra husmodeller inspireras vi såväl av klassiska som trendande stilideal. Vi presenterar våra hus i fem olika stilar: Modern, Industriell, Lantlig, Sekelskifte och Ocean Living. Det ger dig stora möjligheter att skapa just det hus du drömmer om. Hur du går tillväga skiljer sig lite mellan våra olika huskollektioner. Självklart har du också alla möjligheter att låta insidan matcha utsidan. 

Roger Albinsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.