• Att bygga hus
  • Finansiering

Bygga lösvirke eller ett Myresjöhus?

När husdrömmen ska bli verklighet behöver du välja hur ditt nya hem ska bli till. För oss på Myresjöhus är valet förstås ganska självklart – låt oss berätta varför, så att du kan bilda dig en uppfattning om vilket alternativ som är rätt för dig.

Vi vet vad vi gör

Med snart 100 års erfarenhet av att bygga trähus vågar vi på Myresjöhus påstå att vi kan det här. Att vi dessutom legat stadigt i topp när det handlar om felfria husleveranser i flera års tid är också ett bevis på hur bra vårt sätt att bygga fungerar. Därmed inte sagt att vi är ensamma om att bygga med kvalitet, men att delarna till våra hus byggs färdigt inomhus i vår fabrik ger oss en stor fördel jämfört med att bygga i lösvirke. Det går nämligen snabbare att resa huset och få det väderskyddat på byggplatsen – och det är en viktig faktor för att undvika problem.

Beprövade metoder

Nya material eller trendiga konstruktioner och fasadbehandlingar låter kanske härligt. Att bygga i lösvirke har inga begränsningar, men har du tänkt på att det finns en anledning till att husleverantörer som oss sätter gränser? Vi kanske upplevs som långsamma med att haka på trender, men det beror på att vi faktiskt testar och utvärderar nya material och metoder innan vi tar in dem i vår produktion. För att kunna fortsätta bygga hus som håller i generationer måste vi ju veta att allt vi bygger in i dem verkligen håller måttet.

Fast pris och trygga garantier

Att bygga ett nytt hus är en stor affär och här finns en viktig sak att tänka på, inte minst i tider som dessa. Håller din husbudget? Priserna på material har ökat kraftigt den senaste tiden, samtidigt som det dessutom blivit allt svårare att få tag på material. Vad händer med din budget när din lösvirkesbyggare tvingas höja priset? Eller kanske inte kan fortsätta bygga på grund av materialbrist? Hos oss på Myresjöhus får du möjlighet att bygga med fast pris, och när du väljer vår totalentreprenad är det vårt ansvar att lösa eventuella problem så att ditt hus blir klart i tid. Då ingår också alla garantier och försäkringar som du som husbyggare behöver.

Enklare resa hos banken

Att ha en bra bankkontakt på husresan är oerhört viktigt. När du bygger ett Myresjöhus kan du dra nytta av vårt samarbete med Nordea – och inte bara när det gäller lånevillkoren. Banker gillar nämligen inte överraskningar, därför uppskattar de att det är en stor och trygg aktör som ska bygga ditt hus. När du väljer oss vet banken att du kan bygga med totalentreprenad och fast pris, det ger dem bra kalkyler att ta beslut på. Om du däremot väljer att bygga helt på egen hand vill banken ofta se en helt annan buffert.

Vår storlek ger större trygghet

Storleken har betydelse, inte minst i oroliga tider när prishöjningar och brist på material kan göra livet svårt för mindre aktörer som saknar uthållighet. Här har vi på Myresjöhus en fördel i att vara en del av OBOS, vars storlek och ekonomiska styrka ger oss större möjligheter. Men tryggheten sitter också i hur vi jobbar. När du bygger med vår totalentreprenad kan du se fram emot mängder av trygga fördelar, till exempel att du får en egen projektledare som ser till att bygget löper på som det ska, och att du hela tiden vet vad som händer när ditt nya hem växer fram. Det tycker vi känns tryggt.

Vi ska ingenstans

Historien upprepar sig, brukar det heta. Och visst finns det ett värde i att kolla upp historiken på de samarbetspartners du väljer att ta med dig på husresan. För vad händer om något går sönder i ditt hus några år efter att du flyttat in? När du väljer att bygga ett Myresjöhus kan du känna dig trygg med att vi kommer att finnas här för dig. Vi har ju, som sagt, snart byggt hus i hundra år – och räknar med att fortsätta gör det i minst hundra år till.

Helen Hedlund Säljare, Myresjöhus

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.