Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Finansiering

Bygga lösvirke eller ett Myresjöhus?

När husdrömmen ska bli verklighet behöver du välja hur ditt nya hem ska bli till. För oss på Myresjöhus är valet förstås ganska självklart – låt oss berätta varför, så att du kan bilda dig en uppfattning om vilket alternativ som är rätt för dig.

Vi vet vad vi gör

Med snart 100 års erfarenhet av att bygga trähus vågar vi på Myresjöhus påstå att vi kan det här. Att vi dessutom legat stadigt i topp när det handlar om felfria husleveranser i flera års tid är också ett bevis på hur bra vårt sätt att bygga fungerar. Därmed inte sagt att vi är ensamma om att bygga med kvalitet, men att delarna till våra hus byggs färdigt inomhus i vår fabrik ger oss en stor fördel jämfört med att bygga i lösvirke. Det går nämligen snabbare att resa huset och få det väderskyddat på byggplatsen – och det är en viktig faktor för att undvika problem.

Beprövade metoder

Nya material eller trendiga konstruktioner och fasadbehandlingar låter kanske härligt. Att bygga i lösvirke har inga begränsningar, men har du tänkt på att det finns en anledning till att husleverantörer som oss sätter gränser? Vi kanske upplevs som långsamma med att haka på trender, men det beror på att vi faktiskt testar och utvärderar nya material och metoder innan vi tar in dem i vår produktion. För att kunna fortsätta bygga hus som håller i generationer måste vi ju veta att allt vi bygger in i dem verkligen håller måttet.

Fast pris och trygga garantier

Att bygga ett nytt hus är en stor affär och här finns en viktig sak att tänka på, inte minst i tider som dessa. Håller din husbudget? Priserna på material har ökat kraftigt den senaste tiden, samtidigt som det dessutom blivit allt svårare att få tag på material. Vad händer med din budget när din lösvirkesbyggare tvingas höja priset? Eller kanske inte kan fortsätta bygga på grund av materialbrist? Hos oss på Myresjöhus får du möjlighet att bygga med fast pris, och när du väljer vår totalentreprenad är det vårt ansvar att lösa eventuella problem så att ditt hus blir klart i tid. Då ingår också alla garantier och försäkringar som du som husbyggare behöver.

Enklare resa hos banken

Att ha en bra bankkontakt på husresan är oerhört viktigt. När du bygger ett Myresjöhus kan du ha stor nytta av vårt samarbete med Nordea – eftersom vi är Nyckelpartner till dem får du nämligen möjlighet till extra förmånliga lånevillkor. Men det finns viktig poäng till: banken gillar inte överraskningar, därför uppskattar de att det är en stor och trygg aktör som ska bygga ditt hus. När du väljer oss vet banken att du kan bygga med totalentreprenad och fast pris, och att din säljare har gjort en heltäckande och realistisk produktionskostnadskalkyl som de kan ta beslut på. Om du däremot väljer att bygga helt på egen hand vill banken ofta se en helt annan buffert.

Vår storlek ger större trygghet

Storleken har betydelse, inte minst i oroliga tider när prishöjningar och brist på material kan göra livet svårt för mindre aktörer som saknar uthållighet. Här har vi på Myresjöhus en fördel i att vara en del av OBOS, vars storlek och ekonomiska styrka ger oss större möjligheter. Men tryggheten sitter också i hur vi jobbar. När du bygger med vår totalentreprenad kan du se fram emot mängder av trygga fördelar, till exempel att du får en egen projektledare som ser till att bygget löper på som det ska, och att du hela tiden vet vad som händer när ditt nya hem växer fram. Det tycker vi känns tryggt.

Vi ska ingenstans

Historien upprepar sig, brukar det heta. Och visst finns det ett värde i att kolla upp historiken på de samarbetspartners du väljer att ta med dig på husresan. För vad händer om något går sönder i ditt hus några år efter att du flyttat in? När du väljer att bygga ett Myresjöhus kan du känna dig trygg med att vi kommer att finnas här för dig. Vi har ju, som sagt, snart byggt hus i hundra år – och räknar med att fortsätta gör det i minst hundra år till.

Frågor och svar

Det beror på. Båda alternativen kan bli både billigare – och dyrare. Prislappen beror på flera olika faktorer. Till exempel vad du vill bygga, var du vill bygga – och hur mycket du kan göra själv. Att bygga lösvirke kan lätt bli oförutsägbart när det gäller kostnaden, det är inte ovanligt med kalkyler som spricker under husresans gång. Väljer du att bygga hus med oss på Myresjöhus får du en viktig fördel: du vet exakt vad ditt nya hus kommer att kosta.

Ja, inte minst i ekonomiskt osäkra tider. Eftersom det kan vara svårare att förutse den totala kostnaden när du bygger i lösvirke kan banken ställa högre krav på din husbyggarbuffert. Kanske får du heller inte lika bra villkor. Om du anlitar en mindre aktör kan du riskera förseningar på grund av materialbrist eller personalbrist och i värsta fall kan du bli stående med ett halvfärdigt hus om byggaren går i konkurs. När du väljer en husleverantör som oss på Myresjöhus får du ett helt annat skyddsnät.

Fördelarna med att bygga hus i lösvirke är att du verkligen kan få allt precis som du vill ha det, men det ställer också högre krav på dina egna kunskaper. Här behöver du ofta ta ett större ansvar, lägga mer tid på att styra upp det hela – och för att komma billigare undan kanske du även behöver kunna göra en del av jobbet själv.

När du väljer att bygga hus med en husleverantör som Myresjöhus kan du vara säker på att få ett välbyggt hus som blir klart i tid, och som du vet vad det kommer att kosta. När du bygger med vår totalentreprenad får du dessutom all den trygghet du och ditt hus behöver i form av garantier och försäkringar, och visst är det även en extra trygghet att göra ditt livs affär med en stark och stabil aktör.

Det skulle väl vara om du prompt vill (och kan) göra hela jobbet själv. Eller om din husleverantör inte kan bygga just det huset du drömmer om. Men hos oss på Myresjöhus är möjligheterna väldigt många, både när det gäller befintliga arkitektritade husmodeller och möjlighet till egna anpassningar.

Per Scherdin Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.