Beställ katalog
  • Ocean Living hus

New England: så mycket mer än bara vitt och fräscht

Måste hus i New England-stil vara vita? Inte alls. Alla är ju faktiskt inte vita ens på den amerikanska östkusten. I Myresjöhus skandinaviska tolkning av New England-stilen, Ocean Living, menar vi att det snarare handlar om att fånga själva essensen i stilen: känslan av ett hus vid havet.

Älskad stil får nytt liv

New England-stilens bekymmersfria elegans har sina rötter på den amerikanska östkusten. Här i Sverige slog den igenom med dunder och brak några år in på 2000-talet och blev snabbt en husdröm att räkna med. En husdröm som är lika eftertraktad idag, inte minst i sin nya och lite friare form. För även om vit liggande panel, vita spröjsade fönster och svart tak tidigare varit smått obligatoriskt för ett New England-hus ser vi nu en skiftning mot mer färg i tillvaron även här.

Fortfarande ljust, men lite mjukare

Ett New England-hus får mycket av sin karaktär genom sin utformning. Det handlar om att ge huset ett resligt, ståtligt intryck, vilket även ett vertikalt fönsterspråk hjälper till med. Kontraster är också en viktig stilnyckel, men där svart mot vitt tidigare har dominerat färgsättningen väljer vi nu gärna en annan ljus fasadkulör ihop med vita fönster och foder när vi presenterar våra Ocean Living-hus. Det ger husen en lite mjukare framtoning, vilket både ligger väl i tiden och gör att husen passar fint in i fler olika miljöer. Ett kritvitt hus kräver trots allt en del av sin omgivning.

Känslan av ett hus vid havet

Kustens miljö och anknytningen till vatten är den gemensamma inspirationskällan när vi färgsätter våra nya Ocean Living-hus. Här ser vi tolkningar av havets och himlens blå toner, liksom klippornas grå nyanser. Fortfarande ljust, men i kulörer som låter de vita fönstren kontrastera i sin fulla rätt. Och naturligtvis toppat av ett ståtligt svart tak, vissa saker är liksom för bra för att ändra på. Här ska du kunna njuta av ett hem som ger dig känslan av ett hus vid havet – oavsett var det befinner sig i verkligheten.

Det är alltid du som sätter stilen

Så, har vi då helt släppt det krispiga vita uttrycket i våra Ocean Living-hus? Nej, inte alls. På rätt hus och på rätt plats är det fortfarande hur snyggt som helst. Och om det är just ett sådant hus du drömmer om är det självklart det du ska ha. Men för dig som vill ha lite inspiration – eller sno stilen rakt av – finns alla våra nya färgsättningar tillgängliga som NCS-kulörer. Hos oss på Myresjöhus är det du som sätter stilen.

Lars Johanson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.