Beställ katalog

Klimatskalet i ditt Myresjöhus

Husets klimatskal har stor betydelse för hur energieffektivt ditt hus är – eller med andra ord: för dina elkostnader. Att ett nybyggt Myresjöhus är ett energisnålt hus kanske du redan vet. Men hur kommer det sig? Den ena anledningen till det är att husens klimatskal blivit så mycket bättre. Den andra är att dagens värmelösningar verkligen levererar.

Mycket effektivt

Vad klimatskalets uppgift är hörs nästan på namnet: det skyddar husets uppvärmda ytor från klimatet utanför. Och dagens Myresjöhus har ett mycket effektivt klimatskal. När vi jämför med hus från 1980-talet kan vi se att värmeläckaget i dagens Myresjöhus har minskat med över 40 procent. Ta gärna en titt på vår jämförelse mellan Myresjöhus från olika generationer. Till klimatskalet hör tak, ytterväggar, fönster, ytterdörrar och grund. Låt oss lyfta några av godbitarna i ditt Myresjöhus.

Det sitter i väggarna

En del i klimatskalets effektivitet sitter bokstavligt talat i väggarna. Närmare bestämt i effektväggen, Myresjöhus egenutvecklade yttervägg. En tät konstruktion med extra mycket isolering ser till att värmen stannar kvar inne huset, samtidigt som fukten hålls kvar på utsidan. För friskare, mer energisnåla hem – som dessutom upplevs som tystare. Även sättet ett Myresjöhus byggs på spelar in, eftersom montage av fönster, dörrar, tätningslister med mera sker på plats i fabriken. Det gör husen lufttäta, vilket minskar risken för kallras. 

Och i fina, funktionella fönster

Fönster är också en viktig del av klimatskalet. Ditt Myresjöhus pryds med moderna 3-glasfönster från småländska Elitfönster, som faktiskt levererat fönster till oss under nästa hela vår historia. Som standard, aluminiumbeklädda träfönster med låga 1,0 i U-värde. Som tillval kan du välja fönster med ännu bättre U-värde, vilket kan ha betydelse om ditt nya hem har väldigt stora fönsterpartier. Naturligtvis kan du även välja fönster med olika former av spröjs, en viktig stilnyckel för husets helhetsuttryck.

Plus väl valda värmelösningar

När du bygger ett Myresjöhus väljer vi ut den värmelösning som passar bäst – både för huset och för dina behov. För de allra flesta som bygger ett upp till 200 m² stort hus är vårt förstahandsval en effektiv frånluftsvärmepump från NIBE eftersom den både uppfyller byggreglerna och får ner elkostnaderna rejält – utan att kosta för mycket. För dig som behöver extra kapacitet, som bygger större, som vill ha stort garage eller kanske pool, kan också bergvärme vara ett alternativ.

Magnus Thörnert Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.