Beställ katalog

5 anledningar till att installera braskamin

Att satsa på en braskamin ger inte bara ditt hem en extra dimension av trivsel, med dagens elpriser kan den även vara en bra investering. Här ger vi dig fem anledningar till varför du ska installera en braskamin i ditt hem.

Braskamin ger värme 

En sprakande brasa ger ifrån sig en hel del värme, vilket bidrar med ett skönt värmetillskott i ditt hem. Dagens kaminer är så effektiva att de faktiskt klarar av att värma upp en stor del av huset. Och även om du inte är en fullblods-prepper hjälper braskaminen dig att vara förberedd – den kan till exempel bli en räddare i nöden vid strömavbrott.

Du hittar våra kaminer i tillvalskatalogen!

Sänker energikostnader

En braskamin är ett bra komplement till husets huvudsakliga uppvärmning. När du eldar i din kamin behöver inte husets värmekälla jobba så hårt, det gör att du kan sänka dina energikostnader. Perfekt i tider med dyr el. Dessutom är en braskamin en av de saker som höjer värdet på huset.

Kaminen sätter stilen 

Idag finns det kaminer i en mängd färger, modeller och typer. Det finns en för alla smaker och kan verkligen sätta stilen på hemmet – den blir ju ofta mittpunkten i husets sociala ytor.

Höjer mysfaktorn

Sprakande ljud, flammande lågor, ljus och värme när mörkret faller – vill du inte krypa ner under en filt och bara drömma dig bort? En kamin bjuder in till lugn och ro, en perfekt plats att slå sig ner med familjen, prata om dagen och njuta av kvällsfikat. Men en frukostbrasa på julaftonsmorgonen, eller att få sätta sig framför kaminen efter en kylig dag utomhus är verkligen inte fel det heller.

Moderna kaminer är snällare mot miljön

Visste du att moderna kaminer är upp till 90% renare och 40% mer effektiva än sina föregångare? Vår leverantör av braskaminer heter Contura. De ställer tuffa krav både på tillverkning och användning. Conturas braskaminer uppnår de högsta kraven och mängden koldioxid som produceras under förbränningen är låg. Kaminen brinner effektivt och länge, vilket ger en förbränning med mycket låga partikelhalter.

Så eldar du bäst: några värmande tips

  • Använd torr ved.
  • Låt luckan stå på glänt minst 10 minuter efter att brasan tänts.
  • Se till att brasan alltid får tillräckligt med syre.
  • Elda inte mer ved än vad tillverkaren rekommenderar, vanligtvis 2–3 kilo ved/timme.
  • Låt alltid veden ligga inomhus minst ett dygn innan den eldas. Djupfryst ved gör att värmeutbytet blir mycket dåligt.
Magnus Thörnert Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.