Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Badrum
  • Kök
  • Tillval
  • Trender

Här är tillvalen som husköparna älskar

På Myresjöhus älskar vi valfrihet, och erbjuder ett brett utbud av tillval till ditt hus. Men med många val att göra kan det vara skönt med lite tips på vägen. Här berättar Anders Stenborg, säljare på Myresjöhus i Göteborg, om tillvalen som husköparna älskar.

Exteriören och interiör i samspel

De senaste åren har utsidan av huset blivit allt viktigare. Anders menar att förändringen skedde i samband med lanseringen av Free your style, vårt koncept som redan från början presenterar husmodellerna i olika stilar. Här fick kunderna upp ögonen för att anpassa sitt hus efter den stil man själv tycker om och som passar in i området. Och idag vill man göra det oavsett vilken av Myresjöhus huskollektioner man hittar hem i.
– Idag lägger allt fler större vikt på att få ihop helheten i det exteriöra uttrycket. Man väljer panel eller puts, och är noga med färgsättning på fönster – med eller utan spröjs – dörrar och tak. Och så vill man såklart att stilen på utsidan även ska matchas på insidan.

Det ska vara högt i tak

En stor fördel med att välja ett Myresjöhus är dina möjligheter till att anpassa husets planlösning så att den passar perfekt för dig. Och det gäller inte bara rummen – utan även rymden.


– Att höja takhöjden till 2,70 är populärt, det går fint att göra även det på övervåningen i våra tvåplanshus bara detaljplanen inte sätter stopp för det. Ryggåstak, eller åstak, är också ett omtyckt val, berättar Anders.

Trappan: husets smycke

Ett av de allra viktigaste valen för många av våra kunder är faktiskt ett tillval du kanske inte hade gissat i första taget. Det är nämligen trappan.
– Den är viktig, många vill ha en skräddarsydd trappa som matchar insidan av huset. Den ska matcha golvet, ha rätt känsla och räcket och handtaget ska ha rätt utformning. I många av våra nya 1,5- och 2-planshus har vi dessutom en mittplacerad trappa. Då är trappan det första du ser när du kommer in, så den är självklart värd att lägga lite extra omtanke på, förklarar Anders.

En comeback i köket

Köket är något som man oftast lägger lite extra krut på. Här tillbringas ju mängder av timmar framför spisen och i gott sällskap vid matplatsen. Precis som när det gäller husets stil i stort ser Anders att husköparna uppskattar möjligheterna att matcha ihop luckor, handtag och bänkskiva till en enhetlig stil. Köksön är förstås fortfarande en favorit, men på topplistan över eftertraktade köksdetaljer har en nygammal nykomling gjort entré.

– Skafferiet är tillbaka. Det har blivit mycket efterfrågat och vi ritar också in det som standard i allt fler av våra husmodeller.

Välmatchat i badrummet

Den stilmässiga röda tråden fortsätter ända in i badrummet. Här fortsätter kunderna att matcha sina tillval, säger Anders.
– Väljer man till exempel en duschvägg med svarta spröjs matchar man gärna det med svarta blandare och en kommod med svarta handtag. När det gäller kakel och klinker är stora 60x60-plattor populärt, och allt fler väljer mer färg även i badrummet. Mer personliga kulörval blir också allt vanligare även i de andra rummen i huset.

Solceller har slagit igenom på allvar

Med tanke på rådande elpriser är det knappast någon överraskning att solceller nu hamnar högt upp på husköparnas önskelistor. Att installera solceller blir bra mer och mer populärt. Braskaminer är för den delen också ett populärt val, även om Anders inte tror att kunderna investerar i en sådan främst för att minska elkostnaderna.

– Nej, när det gäller kaminen sätter nog de flesta mysfaktorn i första rummet. Men det är bra att folk har blivit mer medvetna om husets driftskostnader, här har ju våra nybyggda hus en riktigt stor fördel.

Fredrik Palm Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.