Beställ katalog
  • Badrum
  • Inredning
  • Tillval

Så skapar du det perfekta badrummet: 5 tips

Att bygga hus betyder många beslut som ska fattas – för alla rum. Här guidar vi dig till hur du skapar ditt perfekta badrum. Inspireras av våra bästa tips, oavsett om du ska bygga nytt eller piffa upp befintligt.

1. Låt din stil flytta in

Från fullt fokus på funktion till en självklar del av husets röda tråd. Idag vill vi även låta vår stil flytta in i badrummet. Och här finns alla möjligheter att skapa oasen du drömmer om. När du bygger ett Myresjöhus kan du till exempel välja och vraka bland tillval i en massor av stilar. Älskar du sekelskiftesstilen har vi till exempel även badkar med tassar. Föredrar du den industriella trenden kanske du istället faller för duschhörnan med svarta spröjs.

2. In i minsta detalj

Kakel och klinker i all ära – men hemligheten bakom ett stilsäkert badrum ligger i de små detaljerna. Från handdukarna till handtagen på kommoden, vilken spegel du väljer, vilken handdukstork du föredrar – och vilka blandare. Det sistnämnda är kanske detaljernas detalj när det handlar om att sätta stilen i badrummet. Modernt och minimalistiskt i rostfritt? Ljuvligt lantligt i mässing – eller kanske svart, för industri-känslan? Valet är ditt.

3. Funktion förnöjer

Men även insidan räknas, såklart. Glöm inte att planera för den förvaring du behöver, både dold och öppen sådan. Tänk också till kring belysning, för att få bra ljus när du sminkar dig vid badrumsspegeln är det till exempel kanonbra om ljuset kommer från båda sidorna av spegeln.

4. Hotellkänsla hemma

Vill du att ditt badrum ska andas samma lyxiga känsla som på ett fint hotell? Välj stilren inredning i färger som gifter sig med varandra och toppa med några väl utvalda effektfulla accenter som gärna får upprepas i rummet. Satsa också på textiler av hög kvalitet, som fluffig frotté eller lyxigt linne. Och om dina favoritprodukter har snygga förpackningar: låt dem synas.

5. Sätt stämningen

Vilken stil du än vill åt, tänk på att en lyckad inredning talar till alla sinnen. Doftpinnar och doftljus i din favoritdoft bidrar till en trivsam atmosfär och är dessutom snygga inredningsdetaljer. Kanske går du all-in och väljer en egen signaturdoft? Och även om badrummet må vara ett relativt bortglömt rum när det kommer till att inreda med växter finns det en hel del blommor som stormtrivs här. Gullranka, fjäderkalla och juvelblomma är några exempel som älskar vattenångan från duschen och klarar sig fint utan så mycket solljus.

Bygga nytt? Bestäm dig i tid.

Och till sist: några extra tips för dig som ska bygga nytt. Precis som med köket är det viktigt att i god tid bestämma hur du vill ha det i badrummet. Både när det gäller stil, design och känsla – men också sådant som kanske inte märks vid första anblicken, som smarta förvaringslösningar. Tänk bara på att badrummet är ett våtrum, vilket ställer en del specifika krav på vad man får göra och inte göra. Här hjälper din säljare dig att välja rätt.

Henrik Nyberg Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.