Beställ katalog
  • Badrum
  • Inredning
  • Tillval

5 tips för det perfekta badrummet

Att bygga hus betyder att många beslut ska fattas för alla rum. Låt Myresjöhus guida dig rätt bland de senaste badrumstrenderna och hjälpa dig göra badrummet till en avkopplande och naturlig del ihop med resten av hemmet. Inspireras av våra bästa tips, oavsett om du ska bygga nytt eller är på jakt efter mindre quick fixes.

När du köper ditt hus från oss på Myresjöhus är det mycket som du automatiskt börjar tänka på. Det är allt från hur köket ska se ut till vilket sovrum som passar bäst för vem. Det är färgval och tapeter, och det är tillval och material. Oavsett om du tänker dig en lantlig miljö eller ett hus enligt med klassisk skandinavisk design med raka linjer och enkla materialval, kommer du kunna hitta en känsla av lyx redan från start.

1. Ta in resten av husets stil till badrummet

Med enkla medel finns det stor potential att göra badrummet till den härliga oas du alltid drömt om. För dig med en klassisk stil är det fint att blanda in fasade luckor med en traditionell karaktär och material i ljusare träslag. Det mjukar upp och skapar ett stiluttryck på ett nordiskt och varmt sätt. För dig som gillar en råare stil har vi en uppsjö av kvalitativa tillval, så som kromade handtag och blandare eller den svarta industriväggen till duschhörnan.

2. Hitta rätt stämning med dofter

Två väldoftande trender som vi tycker lite extra mycket om i badrummet är doftpinnar och doftljus. De bidrar till en trivsam atmosfär och är dessutom fina inredningsdetaljer. Idag finns det mängder av fräscha dofter för alla olika smaker; sandelträ, liljekonvalj och jasmin är några dofter som sprider sig ljuvligt i ett badrum. Vardagslyx när den är som bäst!

3. Detaljer som är snälla mot naturen

Att lägga lite extra tanke vid val av material, textilier och liknande är oftast långsiktigt och ett säkert kort. Blanda in hållbara material som vi känner igen från naturen så som sten, trä och rotting. Så länge de inte är placerade nära vatten passar dem utmärkt i ett badrum och kompletterar de blanka ytorna på ett modernt sätt.

4. Drömmer du om hotellkänslan?

Satsa på textiler av hög kvalitet, så som frotté och linne. Det ger en lyxigare känsla och skapar en mer ombonad stämning i badrummet. Investera i alternativ där färgerna gifter sig med varandra eller där de plockar upp färger från resten av rummet för att bidra till en lugn och harmonisk atmosfär. I vårt utbud av tillval hittar du bland annat speglar med integrerad belysning och runda badkar som skapar en lyxig hotellkänsla.

5. En grönskande oas

Badrummet må vara ett relativt bortglömt rum när det kommer till att inreda med växter, men faktum är att det finns en hel del blommor som stormtrivs här. Gullranka, fjäderkalla och juvelblomma är några exempel som älskar vattenångan från duschen och klarar sig fint utan solljus.

Peter Reichel Säljare, Myresjöhus

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.