• Typ 1,5-planshus
  • Boarea 180 m2
  • Nockhöjd 7,2 m
  • Arkitekt Frida Andersson
  • Bygghöjd 3,5 m
  • Byggarea 162 m2
  • Antal rum 4 sovrum
Se alla planlösningar

Ett 1,5-planshus med fyra sovrum & rymliga sociala ytor

Lär känna ett vackert och funktionellt uppdelat 1,5-planshus, med gott om plats för en större familj.

I Solstrimma förenas två olika huskroppar i en – där den ena delen av huset är skapat som ett 1-planshus och den andra som ett 1,5-planshus där du hittar den privata delen av huset. I den delen finns bland annat husets fyra sovrum såväl som badrum, allrum och arbetsrum. Husets andra del har en öppen planlösning och generösa inglasningar, där köket och vardagsrummet samspelar. Siktlinjen från entrédörren mot altandörren på baksidan knyter samman husets framsida med den mer privata trädgårdsdelen.

Produktbilderna innehåller tillval, se dem som inspirationsmaterial.

Planlösningar

Planlösning 1 av 2

Bottenplan - Lantlig med puts

Halva planet är ritat som ett 1-planshus med vardagsrum, kök och matplats i en öppen planlösning – och vackra ljusinsläpp från spröjsade fönster. Den andra halvan rymmer tre sovrum och ett praktiskt arbetsrum.

Planlösning 2 av 2

Övervåning - Lantlig med puts

En trappa upp finns husets stora sovrum, en generös klädkammare och ett allrum. Kombinationen av snedtaket och husets takfönster skapar en trivsam och loftliknande känsla på övervåningen.

Fler planlösningar

1 av 2

Bottenplan - Lantlig med puts

2 av 2

Övervåning - Lantlig med puts

Solstrimma x Lantlig med puts

DEN LANTLIGA CHARMEN.

Här återskapas en rustik, lantlig stil – som gör traditionen rättvisa. Med putsade fasader, spröjsade fönster och en havregul entrédörr som förstärker samspelet med naturen.

BALANS & SYMMETRI

Husets lantliga fasader ger uttryck för ett mer traditionellt utseende, med de ljust putsade väggarna, den nätta takfoten och det symmetriska fönsterspråket. Just den symmetrin är något som är signifikant för husets stil.

PRYDER LANDSBYGDEN

De halvmåneformade takfönstren i entréfasaden knyter an till gavelfasadens fönsterspråk och ger huset sin karaktär. Fönstren är traditionellt spröjsade och taket bekläs med 2-kupiga takpannor. Ett hus som gjort för landsbygden.

KLASSISKA DRAG

Tack vare det högresta innertaket i kök och vardagsrum skapas en imponerande rymd i rummen. Dessutom ger de halvrunda gavelfönstren karaktäristiska drag till Solstrimma. Flödet runt köksön och den öppna spisen skapar även de ett vackert samspel mellan de två rummen.

Flödet runt köksön och den öppna spisen skapar ett vackert samspel
Frida Andersson, Arkitekt

Dina valmöjligheter

Tillval för personlig prägel.

Små detaljer som piffar upp och stora tillval som gör dagarna bättre för hela familjen. Något som gör hemmet lite mer personligt. Lite mer perfekt för just dig. 

Läs mer

Vårt trygghetspaket

Alla ingredienser för ett tryggt husköp

Myresjöhus har byggt kvalitetshus sedan 1927 och är idag en del av bostadsutvecklaren OBOS. Detta innebär en trygghet i flera dimensioner för dig som husbyggare.

Läs mer

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Vill du bygga det här huset?

Kontakta oss nu för att bygga hus med Myresjöhus

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Bli OBOS-medlem

Få förtur till hus och fina förmåner för hela livet.

Vi på Myresjöhus är en del av OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.