Beställ katalog
  • Bygghöjd 3,5 m
  • Byggarea 162 m2
  • Antal rum 4 sovrum

Arkitekt

Frida Andersson

Se alla planlösningar

Ett 1,5-planshus med fyra sovrum & rymliga sociala ytor

Lär känna ett vackert och funktionellt uppdelat 1,5-planshus, med gott om plats för en större familj.

I Solstrimma förenas två olika huskroppar i en – där den ena delen av huset är skapat som ett 1-planshus och den andra som ett 1,5-planshus där du hittar den privata delen av huset. I den delen finns bland annat husets fyra sovrum såväl som badrum, allrum och arbetsrum. Husets andra del har en öppen planlösning och generösa inglasningar, där köket och vardagsrummet samspelar. Siktlinjen från entrédörren mot altandörren på baksidan knyter samman husets framsida med den mer privata trädgårdsdelen.

Produktbilderna innehåller tillval, se dem som inspirationsmaterial.

 

Planlösningar

Planlösning 1 av 2

Bottenplan - Lantlig med puts

Halva planet är ritat som ett 1-planshus med vardagsrum, kök och matplats i en öppen planlösning – och vackra ljusinsläpp från spröjsade fönster. Den andra halvan rymmer tre sovrum och ett praktiskt arbetsrum.

Planlösning 2 av 2

Övervåning - Lantlig med puts

En trappa upp finns husets stora sovrum, en generös klädkammare och ett allrum. Kombinationen av snedtaket och husets takfönster skapar en trivsam och loftliknande känsla på övervåningen.

Känns det bara nästan rätt?

Då kan vi hjälpa dig att anpassa planlösningen för att den ska passa er perfekt.

Fler planlösningar

1 av 2

Bottenplan - Lantlig med puts

2 av 2

Övervåning - Lantlig med puts

Solstrimma x Lantlig med puts

DEN LANTLIGA CHARMEN.

Här återskapas en rustik, lantlig stil – som gör traditionen rättvisa. Med putsade fasader, spröjsade fönster och en havregul entrédörr som förstärker samspelet med naturen.

BALANS & SYMMETRI

Husets lantliga fasader ger uttryck för ett mer traditionellt utseende, med de ljust putsade väggarna, den nätta takfoten och det symmetriska fönsterspråket. Just den symmetrin är något som är signifikant för husets stil.

PRYDER LANDSBYGDEN

De halvmåneformade takfönstren i entréfasaden knyter an till gavelfasadens fönsterspråk och ger huset sin karaktär. Fönstren är traditionellt spröjsade och taket bekläs med 2-kupiga takpannor. Ett hus som gjort för landsbygden.

KLASSISKA DRAG

Tack vare det högresta innertaket i kök och vardagsrum skapas en imponerande rymd i rummen. Dessutom ger de halvrunda gavelfönstren karaktäristiska drag till Solstrimma. Flödet runt köksön och den öppna spisen skapar även de ett vackert samspel mellan de två rummen.

Flödet runt köksön och den öppna spisen skapar ett vackert samspel
Frida Andersson, Arkitekt

Uppskattad energiförbrukning

Här kan du få en uppfattning om hur energisnålt ett nytt Myresjöhus faktiskt är. Fyll i din kommun för att se uppskattad energiförbrukning i ditt drömhus just där du vill bygga.

När du väljer en plats du vill bygga på så anpassar vi webbplatsen för att ge dig mer relevant information. Du kan byta plats när som helst.

Energianvändning

(värme & varmvatten)

7 600

kWh/år
Malmö (grundval)

Total energi­användning*

(inklusive hushållsel)

13 800

kWh/år
Energiklass

C

Bo billigare i nybyggt hus

Idag tror många att de inte har råd att bygga ett nytt hus – och allt för många vet heller inte hur mycket billigare det faktiskt är att bo i ett nybyggt hus.

80% lägre energiförbrukning i ett nybyggt Myresjöhus

Att nybyggda hus är energisnåla hus är ingen nyhet, speciellt inte jämfört med äldre villor. Men visste du hur mycket det faktiskt kan skilja?

Spara ännu mer med solceller

Genom att utrusta ditt Myresjöhus med rätt antal solceller kan du nästan bli helt självförsörjande på el. Ett tillval som lönar sig i längden.

Dina valmöjligheter

Tillval för personlig prägel.

Små detaljer som piffar upp och stora tillval som gör dagarna bättre för hela familjen. Något som gör hemmet lite mer personligt. Lite mer perfekt för just dig. 

Läs mer

Vårt trygghetspaket

Alla ingredienser för ett tryggt husköp

Myresjöhus har byggt kvalitetshus sedan 1927 och är idag en del av bostadsutvecklaren OBOS. Detta innebär en trygghet i flera dimensioner för dig som husbyggare.

Läs mer

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Pauline Ljung Säljare, Myresjöhus

Vi hjälper dig gärna med din husdröm!

Vill du veta vad husmodellen kostar?

Använd kontaktformuläret så hör vi av oss!

Vill du veta mer om det här huset?

Fyll i formuläret så återkommer vi med ett förslag på mötestid!

Kontakta säljare

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Liknande hus

Bli OBOS-medlem

Få förtur till hus och fina förmåner för hela livet.

Vi på Myresjöhus är en del av OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Förmånligt erbjudande!

Finansieringserbjudande

Så kan Nordea hjälpa dig hem

Förmånliga lånevillkor, möjlighet till amorteringsfrihet och en service i särklass. Allt detta kan du som bygger ett Myresjöhus få via vår partner Nordea.

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.