Beställ katalog
  • Fritidshus

Ta en paus i ditt fritidshus

Tänk att få komma bort från vardagens måsten och få varva ner. I våra fritidshus kan du ta en paus på det sätt som du vill. Självklart fylls tiden med att bada, sola, åka skidor och vandra i skogen. Men väl tillbaka i ditt hus, kan du komma till ro? Ingen fara! Här är våra bästa paustips i våra fritidshus!

Läs en bok

När vi tänker fritid och att koppla av finns det en stark koppling till att läsa böcker. Glöm inte bort att gå och köpa eller beställa hem dina böcker innan du åker iväg så att du inte kommer tomhänt till ditt semesterboende. Vilken bok du väljer är helt utefter tycke och smak men vi är säkra på att du ganska snart kommer att försvinna in i bokens värld och glömma bort allt runt omkring. Loftet i Glimma x Skog och Glimma x Fjäll är det perfekta stället för dig som vill dra dig undan en stund och få läsa i lugn och ro. Är du inte mycket för att läsa kan du fortfarande få din stund på loftet med blicken upp mot himmelen genom takfönstret med en ljudbok eller en podd i öronen.

Laga mat i ditt fritidshus

Det kan mycket väl vara så att du är en matlagningsfantast. Eller är det bakning som är din stora passion? Tappa bort tiden i köket. I våra fritidshus får du ett kvalitetskök från HTH med vitvaror från Siemens, så det finns alla förutsättningar för att göra stordåd bland grytor och kastruller. Här får du plats att testa nya recept, eller kanske rent av skapa egna. Gör en egen glace till grillkvällen, låt grönsakssoppan få en ny touch eller baka en vacker sommartårta med nya smaker.

Duka upp och servera på ditt matbord!

Matplats med plats för pyssel

På tal om matplatsen. Om du är en person som varvar ner genom att fokusera, fast på ett lekfullt och ledigt sätt: här finns plats för pyssel och lek. Vid ditt middagsbord kan du binda ihop blombuketter, rensa bär och svamp, samlas för att se vem som är sämst förlorare i sällskapsspel eller göra ditt eget fiskedrag. Se till att lägga tidningar eller plast om du får för dig att måla en tavla. Är det mysväder kan du sätta dig i vardagsrummet för att sticka en ny halsduk.

Dina passionsprojekt

I Glimma x Kust har vi visat hur du kan göra för att skapa en egen arbetsplats i ditt fritidshus. Dels för att du ska kunna jobba hemifrån även i ditt fritidshus, dels för att fritid och paus även kan innebära rum för dina kreativa idéer. Då finns det plats för dig där du kan sitta och rita på en trädgårdsdesign, skriva en bok, redigera alla fina bilder du tagit eller skissa på något spännande projekt. Att komma bort från vardagen kan verkligen få inspirationen att flöda.

Meditation

Meditation har blivit något av en trend de senaste åren och nog finns det en anledning till det. För många är det varit ett sätt att varva ner, tänka på andningen och släppa det som snurrar i huvudet. Sätt dig framför vardagsrummets stora fönsterpartier eller i Stjärnfalls fina uterum så att du får sitta i ljuset. För nybörjaren är det enklast att sätta på en guidad meditation som man kan hitta via olika meditationsappar eller på Spotify och Youtube. Och ja, de första gångerna är det svårt att ”tänka på ingenting”.

Vi frågar dig hur en paus luktar och hur den låter. Och kanske är det just det du behöver göra. Sätta dig ner där du känner dig mest tillfreds. Vare sig det är i köket, på loftet, ute på altanen, i skogen eller på klipporna intill ditt fritidshus. Förhoppningsvis har den svenska solen tagit sig fram och skiner i ditt ansikte. Slut ögonen och tänk på vad du kan höra för ljud. Vattnet som träffar klipporna, vinden som susar i träden, fågelkvitter. Vad känner du för dofter? Middagen som ligger på grillen, brasans rökighet, kåda, doften av hav. Skapa en lugn stund för alla dina sinnen.

Upptäck våra fritidshus!

Klara, färdiga, paus

Välkommen till din paus!

Att köra in på vägen till fritidshuset och lämna vardagen bakom dig. Den kommer att finnas kvar där när du kommer hem, men just nu är det bara den här stunden som räknas. Vid vägens slut väntar Glimma - ett nytt fritidshus i tre olika kategorier för olika stil och miljö.

Läs mer om våra fritidshus!
Tomas Molander Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.