Beställ katalog
  • Inredning

Fem tips som lyfter sovrummet!

Hur skapar man ett härligt sovrum som bjuder in till vila, samtidigt som det underlättar för din morgonrutin? Med fem enkla medel kan du höja trivseln i rummet rejält, och dessutom sova godare om natten.

1. Bädda för en god natts sömn

Bland det viktigaste i ett sovrum är sovplatsen. En härligt bäddad säng med ett fluffigt täcke gör mycket för helhetsintrycket av rummet. Bäddtextilerna, överkastet och stora kuddar är ett måste för att sängen ska kännas extra mysig. Hur vi bäddar är såklart en smaksak och kan variera under året. Från sommarens ljumna nätter då luftiga sängkläder i bäckebölja passar bra, till kyliga vinterkvällar när vi helst bäddar med värmande duntäcke och sängkläder i bomullstyg. Bädda omlott med flera överkast i matchande färger för att skapa en ännu lyxigare känsla.

2. Sätt din egen prägel på rummet

Även om sovrummet ska vara en plats för vila betyder det inte att du ska tumma på färgvalen. Blanda in element från resten av hemmet för att skapa en mer enhetlig känsla. Med ny väggfärg eller härlig tapet kan du ta rummet till en ny nivå, oavsett om du föredrar den lantlig stilen med klassiska inslag, eller en mer avskalad stil med industriella element. För dig som är medlem på OBOS får du 25% rabatt på Nordsjö Idé & Design som har massor av inspiration för sovrummet. Läs mer om medlemsförmånerna här.

3. Kreativa förvaringslösningar

Sovrummets främsta syfte är att du ska kunna varva ner, vilket kan bli svårt om det ligger saker överallt. Se till att var sak har sin plats för att skapa ett härligt rum med ordning och reda. Fina korgar och lådor på hjul som kan skjutas in under sängen är både praktiskt och kan fläta samman rummet. Glöm inte att utnyttja väggarnas yta, att inreda i flera nivåer skapar en spännande dynamik och ger ett mer personligt intryck.

4. Skräddarsy belysningen

Lampor är inte bara fina inredningsdetaljer, utan rätt ljussättning kan faktiskt göra stor skillnad. I sovrummet vill vi ha dämpad belysning som går att dimra. Rislampor och klotlampor är taklampor som ger ett vackert sken. Komplettera med punktbelysning på sängborden med ett varmt ljus för att förbereda ögonen (och kroppen!) inför läggdags.

5. Möblera efter årstiden

Ett smart tips när det kommer till inredning är att tänka säsongbaserat. Genom att möblera om efter årstid kan du skapa en helt ny känsla i rummet utan att behöva köpa nytt. Ta bort den fluffiga mattan och plocka fram blombuketten inför sommaren och stuva om igen när hösten närmar sig. Att möblera om kan få rummet att både kännas mer levande och se större ut. Våga testa oväntade kombinationer och känna dig fram för att hitta rätt.

Tomas Molander Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.