Beställ katalog
  • Inredning
  • Trender

Ge liv åt din tomma vägg med färg och form

Alla har vi den där väggen hemma som förblir tom eller så får man inte till den så som man har tänkt sig. Att inreda en tom vägg kan vara svårare än vad man tror. Vi har därför skapat en lista på fem tips som gör att den ”tomma” väggen i hemmet kan bli din nya favoritvägg.

1. Tavlor och posters 

Sedan urminnes tider har det varit tavlor som gäller på väggarna. Men tänk gärna utanför boxen! Komnbinera olika slags tavlor och färger. Ska de gå ton i ton, har du en vit vägg och vill ha en färgklick? Och blir det enbart ett par få bilder eller en hel tavelvägg? Den enhetliga tavelväggen är långt borta nu, leta efter spännande ramar i olika storlekar och former på second hand. 

Det är dock inte säkert att du vill att de faktiskt ska hänga på väggen. Ställ dem mot väggen eller få upp en tavelhylla där du kan ställa den så att den kommer upp i höjd.

2. Bokhylla

Bokhylla är ett klassiskt knep för din tomma vägg, vare sig den står på golvet eller är uppsatt på väggen. Är det en större pjäs bör du tänka till kring stil på bokhyllan eftersom den kan vara med och sätta stilen för hela rummet. Blir det en stående bokhylla i trä, en modern kubisk vägghylla, en steghylla lutad mot väggen eller en retro stringhylla?

Böcker kan vara riktigt fina i dekorativa sammanhang men bara för att det heter bokhylla behöver den inte bara fyllas med böcker. Fina vaser, små favoritprylar, ljus, tidningar och växter får mer än gärna ta plats. 

3. Ingenting är omöjligt

Sanningen är att det inte behöver vara bara de traditionella sakerna som sitter på väggen. Sätt upp en fin spegel mitt i tavelväggen eller skapa en spegelvägg med mängder av speglar i olika storlekar och former. Växter och blommor sätter du upp med hjälp av väggkrukor, i små provrör eller om du har plastblommor som du kan fästa direkt på väggen. 

Tyger, mattor, lampor, grenar, tallrikar, CD-skivor, neonskyltar, högtalare. Låt fantasin flöda. På något sätt går allt att få upp på väggen om man bara vill.

4. Fondvägg

Liva upp väggen med färg eller mönster. Idag finns det mängder av spännande tapeter som kan liva upp din vägg. Ett modernt alternativ är att måla något dekorativt men enkelt. Den enfärgade bågen och andra rundade former är populära inslag. Eller varför inte bara måla halva väggen? Nästan som en bröstpanel fast i färg! 

Fondväggen kan sticka ut på andra sätt än i färg eller mönster. Satsa på textur! En mysig träpanel, en kalkvägg, en hel växtvägg eller varför inte överraska med kakel?

5. Låt stå

För att dekorera en tom vägg behöver man inte ens röra väggen om man inte vill. Låt inredningen stå på golvet. En vacker golvlampa, en tjusig fotölj, en stor grönskande växt eller en pedistal. 

Anders Stenborg Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.