Beställ katalog

5 steg till härlig julfeeling

Känns den där fröjdefulla julen långt borta i år? Ekonomiska utmaningar och en orolig omvärld i kombination med traditionens alla måsten kan göra vem som helst lite grinchig. Ta det lugnt, slappna av – och låt oss hjälpa dig att hitta din julfeeling.

Kraven

Vad är egentligen ”den perfekta julen”? Rent krasst kan vi nog alla hålla med om att någon sådan inte existerar. Men vet du, det kan bli hur bra som helst ändå. Sänk kraven, lägg fokus på det som är viktigt för dig och inte vad ”alla andra” tycker – då kommer du också att märka att det blir lättare att hitta julfeelingen.

Maten

Släpp tanken på att laga massor av rätter som få gillar – bara för att ”det ska man ha på julbordet”. Att först slita vid spisen i timmar för att sedan behöva slänga massor av mat känns inte särskilt hållbart, vare sig för ekonomin eller vår planet. Julen handlar ju om att äta gott: så laga det ni verkligen gillar. Kanske kan varje familjemedlem få önska en favoriträtt, och så håller ni en omröstning? Vinnarna kanske även kan hjälpa till med tillagningen?

Pynt och städning

Vill du gå all-in med julpyntet? Varsågod. Men du måste inte dekorera varje vrå av ditt hem för att få julfeeling. Lite stämningsfull belysning och kanske en julblomma eller två räcker faktiskt långt. Och glöm inte doften. Granris, hyacinter, eller allra enklast: ett doftljus. Tänk din jul, på ditt sätt, även när det gäller stressmomentet julstädning. Varför inte damma av det klassiska talesättet: bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete? Innan gästerna kommer, gör ett ryck med kök och badrum. Resten kan vänta.

Klapparna

En härlig jul behöver inte vara en dyr jul. Det kan vara extra viktigt att komma ihåg i tider som dessa, inte minst när julklapparna ska fixas. Julklappsspelet är en uppskattad klassiker som inte behöver kosta så mycket. Kanske kan ytterligare en leksak ersättas av en upplevelse att se fram emot? Och att satsa på för-älskade gåvor eller ge bort något du själv har skapat ligger inte bara i tiden: det rimmar även fint med julens budskap om generositet och omtanke. Här har du inte bara valt ut något personligt, du har även varit generös med din tid. Det, om något, är värt en hel del.

Få feeling

Vilken magisk ingrediens som sätter julstämningen just för dig, det kan bara du svara på. Men om du i förberedelserna gett av din tid, så handlar det kanske här om att ge dig själv tid. En kopp glögg i soffan med tända ljus på bordet, ett varmt bad – eller kanske en krispig skogspromenad. Ta dig också tid att göra saker tillsammans med dina favoritpersoner: åk skridskor, se en julfilm, lägg pussel eller spela spel. Ja, allt sådant som skapar en riktigt härlig julfeeling just för er. Men julen handlar ju också om att släppa loss och fira. Här har vi på Myresjöhus en julklapp till dig: en alldeles nybyggd spellista full av julfeeling. Fuldans är inte bara tillåtet – det rekommenderas. God jul!

Christian Mogren Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.