Beställ katalog
  • Kundreportage

Hemmet med stort H i fina Fullerö

Att flytta ut från stan stod egentligen inte på önskelistan, men så snart familjen fick se tomten var saken klar. Utanför Uppsala kunde de inte bara bygga drömhuset, de kunde även få det precis som de ville ha det. Även i trädgården.

Från staden till skogen

Annas och Jannes husresa började med att familjen behövde bo större. De tittade på hus efter hus, utan att hitta riktigt rätt. Men så en dag dök det upp en tomt, visserligen på lagom avstånd från stan – men mitt ute i skogen. Och här blev det kärlek vid första ögonkastet.
– När vi kom dit sa vi allihopa att “här vill vi bo”, så vi skyndade oss att köpa tomten innan någon annan hann före, berättar Anna.

Youtube video preview

Huset med stort H

Med tomten säkrad var nästa steg att välja husmodell – och husleverantör. Totalentreprenad var ett önskemål, och det är en av anledningarna till att valet föll på Myresjöhus, berättar Anna.
– Vi hade ju inte gjort detta förut, och ville inte ta så mycket ansvar under byggtiden, så att kunna bygga med totalentreprenad kändes viktigt för oss.

Familjen ville ha ett 1-planshus och fastnade för Havsbris H-form, mycket tack vare husets naturliga avdelningar.
– När barnen är lite större är det perfekt med en egen del till dem, och jag älskar vårt sovrum som också är en egen del av huset. Men vi trivs också bra i den öppna planlösningen för kök och vardagsrum, med allt ljusinsläpp. Jag sa till Janne att jag skulle putsa de stora fönstren med glädje. Det kanske inte riktigt stämmer, men det är verkligen jättefint, skrattar Anna.

En altan utöver det vanliga

Så snart huset hade kommit på plats påbörjades projekt altan, och det blev en altan med extra allt.
– De flesta kanske gör en plan för sin trädgård, men vi började med altanen. Janne hade alltid drömt om att ha pool, så det skulle vi bara ha, och det är jag otroligt tacksam för. Utan den hade det inte varit lika härligt. Och sedan sa Jannes bror att man aldrig ångrar en för stor altan, så då byggde vi på, konstaterar Anna.

Utomlandskänsla på hemmaplan

Altanen blev tillslut 320 kvadratmeter och sträcker sig från husets baksida runt poolen och upp vidare i trädgården. Här ryms allt från solstolar och spabad till pingisbord, matplats och en bar. Baren, som påminner om något man ser på tropiska öar, har fått inspiration från parets resor och är inte det enda semesterinspirerade i trädgården. Här är finns nämligen också ett ståtligt utomhusschack.
– Vi älskar ju att resa, och ville redan från början skapa något med utomlandskänsla. Fast det svenska vädret kan ju vara lite utav en utmaning, så jag skulle gärna vilja ha ett uterum också, förklarar Anna.

Personliga detaljer

Att Anna är en inredningsintresserad idéspruta råder ingen tvekan om. Såväl hem som trädgård är fyllda av personliga detaljer, till exempel pryds entrésidan av huset av en stor sten som hon hittade i skogen och så småningom lyckades frakta hem. Nu ser det ut som den alltid stått där, menar Anna.
– Detaljerna är viktiga, det är ju de som sätter känslan. Och jag tycker vi lyckats bra med att få saker att falla på plats.

Tips till nya husbyggare

Vi passar också på att fråga Anna om hon har några tips till nya husbyggare. Och det har hon absolut.
– Ja, det är ju jättehärligt att bygga nytt och få det precis så fint som man vill – men glöm inte det praktiska som eluttag, placering av vattenutkastare och planering av tvättstugan. Jag hade till exempel inte haft någon tvättstuga tidigare, så jag var bara glad att få en. Idag hade jag nog gjort den lite annorlunda…

Mycket att njuta av

Fast kanske är det också en del av tjusningen med huslivet, att alltid ha något mer projekt att se fram emot? För Annas och Jannes del står ett gästhus i Attefallsformat på önskelistan, och så var det ju det där uterummet… Men på det stora hela trivs hela familjen fantastiskt bra i sitt fina hus, så bra att inte ens resorna lockar lika mycket längre.
– Nej, det känns inte som man ens behöver åka på spa, vi har ju så mycket här hemma att njuta av, konstaterar Anna.

Följ gärna Anna på Instagram

Kan du inte få nog av Anna och Jannes fantastiska hem? Följ Annas konto @hemmahosossifullero

Till kontot
Niclas Johansson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.