Beställ katalog
  • Kundreportage

Nymåne uppfyllde jobbdrömmarna

Strax innan julafton 2019 föll alla bitarna på plats hos Karin och Patrik. Myresjöhus släppte sin husmodell Nymåne och de föll direkt för både planlösningen och den industriella stilen. Det var ett hus med många rum som skulle skapa stora möjligheter för Gotlandsparet.

Youtube video preview

I tre och ett halvt år bodde Karin och Patrik i en liten tvåa i Visby. Kök, vardagsrum och sovrum kan ses som allt man behöver som ett ungt par men i lägenheten fick köket även agera ateljé. Karins konstnärliga ådra har alltid funnits där men på senare tid började hon även sälja sina konstverk. Så med köksbordet belamrat av Karins penslar och färger samt storleken på lägenheten var det svårt att bjuda över vänner eller ha släkten från fastlandet på besök.

– Vi kände till Myresjöhus redan innan vi hittade tomten och vi visste att Myresjöhus har kvalité, berättar Karin.

Paret hade nämligen hittat ett av Myresjöhus nya bostadsområden strax utanför Visby. Där köpte de en hörntomt och så började jakten på rätt husmodell.

– Eftersom vi har en hörntomt ville vi gärna ha ett vinkelhus och när Nymåne kom kände vi att det var en bra lösning för oss, berättar Patrik.

– Vi har många vänner som byggt hus så vi har sett vad vi vill ha och vad vi inte vill ha. Så när Myresjöhus lanserade Nymåne insåg vi att det var precis det vi ville ha. Husmodellen passade bra på tomten och allt kändes rätt direkt, fyller Karin i.

Valet föll direkt på den industriella stilen. De mörka detaljerna i kontrast mot en ljusare gråskala fyller nu deras hem.

– Karin och jag har samma smak och båda älskar den industriella stilen med svarta, spröjsade fönster, säger Patrik.

Gästrum, hemmakontor och ateljé

Förutom kök, vardagsrum, allrum, sovrum och badrum har Nymåne tre rum till. Hos Karin och Patrik har de nyttjats väl. Ett har blivit till gästrum, perfekt för familjebesök. I ett annat av rummen har Patrik fått en ordentlig arbetsplats. Att jobba hemifrån helt eller delvis har blivit en vardag för många och ett riktigt hemmakontor har blivit något av ett måste hos de flesta, så även för Patrik. Och så har Karin fått plats för en egen ateljé.

– Innan satt jag i lägenheten och målade i köket. Det var trångt, vi lagade mat så det var alltid matos och vi kunde inte använda matplatsen. Jag har längtat efter det här i två år, att ha ett eget space, berättar Karin.

Ett stort hus har skapat stora förutsättningar för Karin. Under tiden som huset byggdes startade Karin sitt eget företag och kunde till slut gå ner i tid på sin nuvarande arbetsplats för att kunna jobba resterande del av tiden som konstnär.

– Jag målar med oljefärg så det blir mycket hav och himlar. Då är det perfekt att vi bor här med så fin natur och vackra solnedgångar utanför fönstret, säger hon.

Öppet men avskilt

I och med Karins egna ateljé har köket fått vara just kök. Ett mörkt marinblått kök var Patriks idé.

– Köket är det vi såg mest fram emot. Det blev så himla maffigt! Och nu kan vi äntligen bjuda hem gäster, säger han.

Huset har uppfyllt flera av parets behov och Karin, som själv jobbar som byggnadsingenjör, är både nöjd med planlösningen och… väggarna?

– Allting känns väldigt stort och rymligt i hela huset. Och jag älskar att det är öppet men ändå ganska avskilt. Sen hade vi inga bra väggar i lägenheten så det ska bli roligt att för första gången måla något till mig själv.

 

Roger Albinsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.