Ett oväntat drömhus för familjen Stråth

När det var dags för familjen Stråth att flytta hade Sarah en bild av hur deras nya hem skulle se ut, men det blev ändrade planer. I dag är Sarah ambassadör för Myresjöhus och delar ständigt med sig av inspiration och råd från sitt egna drömhem, ett Smart 168 i Habo utanför Jönköping.

För Sarah Stråth har det länge varit vardag att dela med sig av sitt hem på sociala medier. I flera år har hon arbetat som influencer och hennes Instagramkonto @interiorbysarahstrath har över 108 000 nyfikna följare som varje dag tar del av hennes tips kring hus och hem. Efter att hon och mannen Andreas skrev på för att bygga ett Myresjöhus kunde hennes följare se familjens husresa via Instagramtaggen #mittmyresjöhus.

– Jag hittade själv mycket inspiration på den taggen när vi byggde och jag vet hur mycket det ger för de som är i husbyggartankar. Att få se på bild och i verkligheten ger väldigt mycket, berättar Sarah.

Sedan början av 2020 är hon ambassadör för Myresjöhus.

– Det kändes ärofyllt och självklart att tacka ja. Myresjöhus är en del av mitt liv och de har varit med och skapat mitt drömhem. Och jag tycker det är roligt att få dela med mig av hur nöjd jag är med hela resan, med vår säljare och vårt hus, säger hon.

Hittade rätt säljare

År 2017 började radhuset i Jönköping bli för litet för Sarah, Andreas och deras tre barn. Det var dags att leta efter något nytt, något som inte var helt lätt. Paret ville få känslan av ett gammalt hus men lockades inte av ett stort renoveringsprojekt och valet föll på att bygga sitt eget hem.

– Det kan kännas som att man aldrig blir klar med en renovering och känslan av att gå in i ett nybyggt hus, det är få förunnat, det är fantastiskt, säger Sarah.

De fick tips om nya tomter i Habo utanför Jönköping, beställde hem huskataloger och gick på visningar. När Andreas träffade Myresjöhus säljare Stefan Malm tyckte de att de hamnat på rätt väg.

– Min man träffade Stefan och berättade hur positiv han var och alla möjligheter med husen. Då kände vi direkt att vi måste träffa honom båda två. Stefan visade en tomtkarta över Habo och vi hittade en tomt som vi kände skulle komma att passa oss, berättar Sarah.

"Blev så kär i det huset"

Sen tidigare hade Sarah redan en idé om vad hon vill ha för hus. Trots det blev det en helt annan husmodell än hon först tänkt.

– Det var svårt, för jag var inställd på ett 1,5-planshus för jag gillar snedtak, trodde jag. Men så fick vi besöka ett Smart 168 och jag blev så kär i det huset. Jag ville kopiera det rakt av med planritningen, att det var 2-planshus och barnen kunde få sina rum med sänghimlar i taken, säger hon.

Ett och ett halvt år efter att avtalet skrevs klev de in i sitt nya hem.

– Det var som en dröm, just att vi varit med och bestämt varenda liten del. Det var en lättnad också, jag la ner hela min själ i det här.

Nyfiken på att se mer av detta vackra hus? Sarah delar med sig av fler bilder på sitt vackra hem på sin Instagram @interiorbysarahstrath 

Ett oväntat drömhem

Följ med hem till Sarah Stråth

I flera delar får vi följa med vår Myresjöhusambassadör Sarah Stråth på en rundtur i familjens Smart 168 och ta del av tankar kring ljusinsläpp, tips för vardagsrummet och möjligheterna i köket.

Kliv in i Sarahs Myresjöhus

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.