Beställ katalog
  • Kundreportage

Ett oväntat drömhus för Sarah Stråth

Så här i efterhand är det svårt att säga om det var förtroendet för Myresjöhus säljare eller valmöjligheterna i huset som gjorde att Sarah Stråth och hennes man Andreas valde Myresjöhus. Men det som verkligen satte spiken i kistan var visningen i ett Smart 168 som skulle bli starten för drömhuset och en växande följarskara på Instagram.

Youtube video preview

Det är något speciellt när man svänger av från Vätternstranden in mot de nybyggda områdena i Habo. Längor med färgglada radhus blandas med nybyggda vita villor och de små gågatorna mellan husen är som gjorda för att småbarnen ska kunna springa över till kompisen för att leka.

– Andreas var den som träffade Myresjöhus säljare först och berättade hur positiv han var och vilka möjligheter vi hade med husen. Då kände vi direkt att vi måste träffa honom båda två. Säljaren visade en tomtkarta över Habo och vi hittade en tomt som vi kände skulle komma att passa oss, berättar Sarah.

På tomten står nu ett pampigt Smart 168 med burspråk omringat av ett vitt staket med grind. Grusgången på framsidan leder fram till den charmiga verandan och dubbeldörrarna in till huset. Redan utifrån kan man tänka sig vad Sarahs tanke med huset har varit och väl inne i hallen får man det bekräftat.

– Jag ville att det skulle andas sekelskifte, säger Sarah.

I hallen möts man av de blommiga tapeterna och dubbeldörrarna in till den öppna planlösningen med kök och vardagsrum. Burspråket, fönster och fönsterdörrar samt de glasade dubbeldörrarna från hallen gör att ljuset flödar igenom rummet. Groventré, förvaring under trappan, badrum och barnrum har också fått plats här. Och det är bara nedervåningen! Men övervåningen hade inte blivit vad den blivit om det inte vore för en viktig visning.

– Jag var inställd på ett 1,5-planshus för jag gillar snedtak. Trodde jag. Men så fick vi besöka ett Smart 168 och jag blev så kär i det huset. Jag ville kopiera det rakt av! 2-planshuset, planritningen och att barnen kunde få sina rum med sänghimlar i taken, berättar hon.

Husdrömmen förändrades

Innan de byggde sitt Myresjöhus bodde familjen i ett radhus i Jönköping. Med tre döttrar började det minst sagt bli trångbott. Nu har alla tjejerna fått sina egna rum med sänghimmel för de som vill. Det fanns till och med plats för tillökning och trots att favoritsysslan för tillfället verkar vara att köra bil runt köksön så har även lille Matheo fått ett eget rum.

Sekelskiftesstilen präglar huset som går i vitt och dova kulörer. De mönstrade tapeterna ger liv åt fler av rummen och i kök och vardagsrum syns stuckaturen i taket. För även om paret ville få känslan av ett sekelskifteshus så var äldre hus och eventuella renoveringsobjekt inte något som lockade.

– Det kan kännas som att man aldrig blir klar med en renovering och känslan av att gå in i ett nybyggt hus, det är få förunnat. Det är fantastiskt. När vi flyttade in var det som en dröm. Just att vi varit med och bestämt varenda liten del. Men det var en lättnad också. Det var så många beslut och även om husresan i sig var rolig så var den samtidigt krävande. Jag la ner hela min själ i det här huset, säger Sarah.

Utbyta husbyggartankar

Många känner säkert igen Sarahs hem från sociala medier där hon länge delat med sig av sitt hem. Idag har hennes konto @interiorbysarahstrath över 100 tusen Instagramföljare som inspireras av hennes hus. Den mest frekventa frågan handlar om deras planlösning. En annan är om deras kök där de valt att inte ha några överskåp men satt in ett vackert vitrinskåp, en trend som smugit sig tillbaka. Från det att hon började bygga tills nu har hon sett en gemenskap bland husbyggare och ett bra sätt att hjälpa varandra genom alla val i husprocessen.

– Jag hittade själv mycket inspiration under #mittmyresjöhus när vi byggde och jag vet hur mycket det ger för de som är i husbyggartankar. Att få se husen på bild och i verkligheten ger väldigt mycket. Myresjöhus är en del av mitt liv och de har varit med och skapat mitt drömhem. Och jag tycker det är roligt att få dela med mig av hur nöjd jag är med hela resan, med vår säljare och vårt hus.

 

På brevlådan inom några dagar.

Beställ vår katalog kostnadsfritt

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.