Beställ katalog
  • Kundreportage

Cykelturen ledde till drömhuset

En strålande sommardag och ett ofrivilligt avstick från jakten på den perfekta badplatsen blev starten på Frida och Mattias husdröm. På den idylliska landsbygden utanför Avesta hittar vi numer parets nybyggda hus av modell Kilsten.

Youtube video preview

Platsen som förtjänade något bättre

Snön från den tidiga morgonen har just lagt sig som ett tunt täcke över den stilla backen. Framför det nybyggda huset står Frida och Mattias på den magiska plats de av en slump råkade upptäcka en varm sommardag. De cyklade längs grusvägen som slingrar sig längs sjön, tills de plötsligt
stannade och insåg att de cyklat fel. Istället för att hitta badstranden möttes de av en övergiven timmerstuga som låg på en blomstrande äng precis vid kanten av ett skogsbryn. "Jag kände direkt att den här platsen förtjänade något bättre. En vecka senare var tomten till salu, och då slog vi till direkt," berättar Frida.

Det är här, vid den täta granskogen och sjön där Frida vågar sig ut för ett dopp i det nära nollgradiga vattnet, som paret och deras frallor Pripps och Jacke har hittat hem.

Ett hem för familjens behov

Paret fick nycklarna till sitt hus i juni. "Det var många beslut längs vägen, men det var en underbar känsla att kliva in i det färdiga huset för första gången," säger Mattias. Processen att välja husleverantör gick väldigt fort. Tidigt föll de för Myresjöhus Kilsten och dess ”rum i rum” planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. ”Det som var avgörande för vårt husköp var kontakten med våra kontaktpersoner på Myresjöhus. Vi klickade direkt och kände att vi fick ett stort förtroende för dem. För oss vägde det väldigt tungt,” säger Frida.

Paret har gjort en del ändringar i planlösningen. "Vi valde bland annat att placera det stora badrummet i anslutning till vårt sovrum för att skapa den där lyxiga hotellkänslan,” säger Frida. Dessutom har de justerat storlekarna på de övriga rummen för att skapa en walk-in-closet och en musikstudio. "Det har tagit lite tid att komma i ordning i huset, så jag har inte kunnat utnyttja musikstudion så mycket som jag önskat, men nu när vi börjat landa ser jag fram emot att använda den mer," säger Mattias, som spelar i tre olika hårdrocksband.

Invändigt har de kommit på plats med sin skandinaviska inredningsstil, men på grund av en regnig sommar och höst har de inte kommit lika långt med tomten som de hade hoppats. "Vi pausar tomtplanerna tills våren. Nu är det dags att blicka framåt mot vår första jul i huset," säger Mattias.

Första julen i huset

Paret har tidigare inte haft några egna jultraditioner, och förra året firades det inte alls. "Eftersom både jag och Mattias jobbade förra året blev det inget riktigt julfirande. Därför ser jag fram emot att gå all-in i år," berättar Frida. Vilka traditioner paret skapar tillsammans med sina små hundar Pripps och Jacke återstår att se, men att det blir jul i parets Kilsten är säkert. "Jag ser fram emot att laga mat, rulla köttbullar, fixa sill och grejer till våra föräldrar. Så som de alltid gjort för oss! Det är vår tur nu," avslutar Mattias

Håkan Thunberg Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.