Beställ katalog

Dags att skriva kontrakt

Tomten är hittad och du har valt husmodell. Nu är dags att välja hur ditt hus ska byggas, få koll på det ekonomiska och skriva kontrakt med oss. Väljer du att bygga med totalentreprenad blir det också det enda kontraktet du behöver skriva: vi tar då hand om allt som har med bygget att göra.

Allt som rör ditt husköp

I kontraktet hittar du bland annat detaljer om priset, vad som ingår i köpet och när huset ska stå klart. Väl påskrivet är kontraktet en bindande handling, både för dig och för oss på Myresjöhus. Därför går vi alltid igenom kontraktet tillsammans med dig, båda parter ska vara nöjda.

En trygg affär

Att bygga hus med oss på Myresjöhus är en trygg affär i alla avseenden. Du har möjlighet att bygga med fast pris, och att vi är en del av OBOS: en av Nordens största bostadsutvecklare ger dig tryggheten i att bygga hus tillsammans med en finansiellt stark koncern med lång erfarenhet och långsiktigt agerande. Du kan också bli OBOS-medlem och få möjlighet till extra ekonomisk trygghet om din nuvarande bostad inte blir såld i tid. Väljer du att bygga med vår totalentreprenad omfattas ditt nya hem dessutom av vår Nollfelsvision: målsättningen att alla hus ska vara helt felfria vid slutbesiktningen.

Säkra finansieringen

I samband med att du skriver kontrakt med oss är det också dags att säkra din finansiering och få ditt byggnadskreditiv beviljat av banken. Byggnadskreditivet används för att betala alla större kostnader under tiden som du bygger ditt hus. Som underlag för bankens beslut upprättar din säljare en produktionskostnadskalkyl. Här redovisas den totala produktionskostnaden för ditt hus, inklusive tillval.

Om du väljer totalentreprenad

I kontraktet specificeras allt det som hör till den entreprenad du har valt. Väljer du att bygga med vår välkända totalentreprenad kommer din säljare och din egen projektledare att ta hand om hela byggprocessen. De har även hand om dokumenten som behöver upprättas – och hjälper dig i allt från kontakt med myndigheter till tillval. Med totalentreprenad ingår också alla besiktningar, garantier och försäkringar som du och ditt hus behöver.

Om du väljer delad entreprenad

Delad entreprenad passar dig som har gott om tid och kunskap om att bygga hus. Här är det du som är ansvarig för byggnationen – och för projektledningen. Lite förenklat kan man säga att vi på Myresjöhus har ansvaret fram tills vi levererat materialet som ska bli ditt hus, sedan tar ditt ansvar vid. Du behöver själv ta in offerter och skriva avtal med alla entreprenörer – och bekosta allt från försäkringar och besiktningar till utrustning på byggplatsen.

Handpenning betalas in

I samband med att du skriver på ditt kontrakt betalar du en handpenning för projekteringsarbetet. Resterande betalningar görs sedan löpande enligt den betalningsplan som vi sätter upp för dig. Köper du tomt av oss (alltså av OBOS) betalar du 10% av priset i samband med att köpekontraktet skrivs på.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.