Beställ katalog

Hitta inspiration till ditt kök

Att köket är hemmets hjärta är det väl ingen som tvivlar på. Det är ju här vi samlas för att laga mat, umgås och ha trevligt tillsammans – både i vardagen och vid mer festliga tillfällen. Så hur inreder man då en sådan plats? Här dukar vi upp en buffé av inspiration till ditt kök. Smaklig läsning!

Modernt, lantligt eller kanske industriellt? Det väljer du. Inspiration till ditt kök finns att hämta i mängder av olika stilar, och bland alla välplanerade kök i Myresjöhus olika husmodeller kan du säkert hitta din favorit att utgå ifrån. Sedan hjälper våra köksexperter på HTH dig att skapa dina drömmars kök. Möjligheterna är många – och valet är ditt.

På den här sidan har vi samlat smakfulla tips och inspiration för kök av alla slag. Läs våra artiklar, inspireras av bilder – och få ännu mer inspiration från våra kunders kök. En annan bra ingrediens är vår huskatalog. Beställ den idag, så får du ännu mer inspiration rakt i din brevlåda.

Trender: inspiration för kök

Inspiration till kök hämtar du idag från mängder av olika stilar: från sekelskifte till industriellt, klassiskt, lantligt eller modernt. Vitt och fräscht-trenden regerade i många år, men nu släpper vi in personligheten i våra kök. Mer kulör, mönstrade tapeter om du vill. Och trä kommer allt mer, såväl i inredning som i detaljerna. Integrerade vitvaror är fortfarande hett, förutom om du väljer en vinkyl – den får gärna synas. Annat som gärna får synas är våra samlingar av porslin och keramik i olika varianter av vitrinskåp. Och även äldre tiders skafferi har nu fått en renässans.

3 TIPS FÖR LYCKAD INREDNING I KÖKET

1. Rätt utgångsläge

Titta extra noga hur köket är planerat när du väljer husmodell, så att det matchar era drömmar. Alla kök är ritade enligt svensk standard när det gäller tillgänglighetskrav, vilket gör att vissa saker inte går att ändra på.

2. Inred efter aktivitet

Vad vill ni kunna göra i ert kök? Och var? Mycket arbetsyta är ett vanligt önskemål, men det gäller snarare att få bra arbetsytor på rätt ställe.

3. Glöm inte ytskikten

Vilken färg eller tapet du väljer kan göra stor skillnad för helhetsintrycket.

Få inspiration till ditt kök genom våra kunder

Letar du efter fler idéer till ett härligt kök? Kika på våra kunders sociala medier.

 

Frågor och svar - Köksinspiration

Vilka du vill. Allt beror på din egen smak – och vilken stil och känsla du vill åstadkomma. En sak som är bra att tänka på är dock solläget, eftersom kulörer upplevs olika i olika ljus. Har ditt kök ett ljust läge funkar det fint med ett mörkare kök, men om huset ligger lite mörkt kommer du förmodligen att föredra ett ljusare kök.

Diskbänk och arbetsyta, skåp och lådor, spis, ugn, micro, fläkt, kyl och frys tillför kökets grundutrustning. Har ditt kök plats för matbord och stolar är det självklart ett bra val, liksom ytterligare hyllor. En köksö är också ett populärt val.

Detaljer som passar din stil – och smak. Extra fina köksredskap, ljuslyktor, textilier som kökshanddukar eller gardiner och andra utvalda dekorationer. Ett tips är att inreda enligt principen: något gammalt, något nytt. Att få in äldre föremål i ett nybyggt kök tillför ofta det lilla extra.

Genom att planera ditt kök noga. När du bygger hus med Myresjöhus får du hjälp av våra köksexperter på HTH. Att ha bra förvaringslösningar som hyllor, skåp och krokar hjälper också till att skapa en praktisk och funktionell miljö i köket. Och en köksö bidrar både till en användbar yta i köket, och till en trivsam sådan.

Ditt kök ska ju hålla i längden, så här är det viktigt att välja material och utrustning som är hållbara, funktionella och passar stilen i köket. Material som marmor, trä, rostfritt stål och keramik är populära. Utrustning som har smarta funktioner, allt från vitvaror till praktiska lösningar för återvinning, kan också göra livet enklare i köket.

Köket är hjärtat i hemmet där minnen skapas och glädjen delas
Roger Albinsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Populära husmodeller

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.