Projekt

Slutsålt

Brf Påskagänget

Lund, Dalby

  • Pris Från 1 815 000 kr

14 nya bostadsrättsradhus i Dalby

Dalby är en tätort i Lunds kommun, belägen cirka 10 kilometer öster om Lund. Här bor du attraktivt med närhet till både natur och stadsliv. Myresjöhus uppför 14 radhus i bostadsrättsform i området Påskagänget med preliminär inflyttning under våren 2017. Välkommen med din intresseanmälan!

Projektfakta
  • Boarea 94
  • Pris Från 1 815 000 kr
Projektdokument

Om Dalby

I samhället finns livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, folktandvård, postservice, bibliotek, banker, polisstation och systembolag. På sommaren finns ett friluftsbad, Dalbybadet, som har en 50-metersbassäng, mellanbassäng och babypool. En mängd aktiviteter finns för den som är intresserad av fotboll, innebandy, badminton, gymnastik, tennis, scouter, brottning eller ridning.

Skolor och förskolor

Dalby har 8 förskolor och ett familjedaghem. Den största är Nyvångskolan med klasser från F-9. Sen finns Hagalundskolan med årskurserna F-6 och den fristående Skrylleängskolan, F-6 med Montessoripedagogik. Inom Påskagänget planeras också en ny F-9 skola.

Natur och friluftsliv

Dalby med omnejd har många trevliga utflyktsmål och sevärdheter. Dalby ligger i kanten av Romeleåsen. Områdena runt Dalby lämpar sig för friluftsliv. Här finns skogsområden i norr och öster, så som nationalparken Dalby hage, Skrylleområdet, Billebjer och Knivsåsen. I det närbelägna Torna Hällestad finns härliga bokskogar i Björkensdal, Trollskogen och Prästaskogen.  

Finns i närheten

Livsmedelsbutiker
Apotek
Vårdcentral
Folktandvård
Post
Banker
Polisstation
Systembolag
8 förskolor
1 familjedaghem
Hagalundskolan (F-6)
Skrylleängskolan (F-6)
Ny F-9-skola
Nära till Dalby station
Dalbybadet
En mängd idrottsaktiviteter
Dalby hage
Skrylleområdet
Billebjer
Knivsåsen
Torna Hällestad
Bibliotek
Lunds utbud
Lunds stora utbud