Projekt

Kommande försäljning

Södersätra

Sollentuna, Väsjön

 • Antal bostäder 7 villor

Fem villor från Myresjöhus i nytt område nära centrala Stockholm

I området Väsjön i Sollentuna bara 30 minuter från centrala Stockholm växer ett helt nytt område fram. Här har Myresjöhus byggt fem tvåplansvillor som kommer att fungera som visningshus under 2018.

Husen ligger i Södersätra, som är ett delområde i det nya området Väsjön, där Sollentuna Kommun bygger 4 400 nya bostäder fram till 2032. Området ger dig ett boende i naturnära stadsmiljö, med en vision om att vara Stockholms mest attraktiva livsmiljö för ett aktivt idrotts- och friluftsliv nära naturen. De närmaste åren kommer bostäder, skolor, barnomsorg och allt annat som hör till ett samhälle växa fram i Väsjön. Och just här hittar du fem fantastiska tvåplanshus från Myresjöhus!

Dela detta

Visningar under hösten 2018

Från och med augusti kommer husen i Södersätra att vara öppna för visning varje helg. Läs mer och se aktuella tider för visningar här:

Visningshus: Allegro

Visningshus: Fröson

Visningshus: Mästergården

Visningshus: Sala

Visningshus: Stångskär

Stångskär

Villa

Kommande

Stångskär

Sollentuna, Väsjön

 • Adress Hövdingevägen 78
 • Antal rum 6 rum och kök
 • Boarea 187,2 m²
 • Tomtarea 875 m²
Sala

Villa

Kommande

Sala

Sollentuna, Väsjön

 • Adress Hövdingevägen 87A
 • Antal rum 7 rum och kök
 • Boarea 200,3 m²
 • Tomtarea 775 m²
Mästergården

Villa

Kommande

Mästergården

Sollentuna, Väsjön

 • Adress Hemmingsväg 3A
 • Antal rum 6 rum och kök
 • Boarea 172 m²
 • Tomtarea 782 m²
Frösön

Villa

Kommande

Frösön

Sollentuna, Väsjön

 • Adress Hövdingevägen 76
 • Antal rum 6 rum och kök
 • Boarea 208 m²
 • Tomtarea 803 m²
Allegro

Villa

Kommande

Allegro

Sollentuna, Väsjön

 • Adress Hemmingsväg 3B
 • Antal rum 6 rum och kök
 • Boarea 168 m²
 • Tomtarea 779 m²
Projektfakta
 • Antal bostäder 7 villor
 • Tomtarea Från 775 m²
 • Boarea Från 151 m²
 • Antal rum 6 rum och kök
 • Upplåtelseform Äganderätt
Projektdokument

Få mer information

Intresseanmälan

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi har byggt i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Fem tvåplanshus med smart teknologi

I Södersätra har Myresjöhus byggt fem stycken tvåplanshus hämtade från vår stora katalog. Här hittar du villor som är från 168 m² och gott om utrymme för hela familjen. Alla husen i Södersätra är utrustade med ny teknologi, både in- och utvändigt.

Husmodellerna Allegro, Frösön, Mästergården, Sala och Stångskär är några av Myresjöhus största tvåplansvillor och ger dig minst sex rum och kök på mellan 168 och 208 m². I husen kan du se inredning från vårt standard- och tillvalssortiment med noga utvalda produkter från några av landets bästa leverantörer. Upptäck vilka möjligheter du har att anpassa ditt hem genom våra tillval

Klicka på respektive husmodell ovan eller under rubriken Hitta Bostad för att läsa mer om respektive hus i Södersätra.

Välkommen till ditt smarta hem

Alla husen i Södersätra är utrustade med Smarta Hem från FM Technology. Det innebär att du kan styra ditt hem från mobilen och enkelt reglera belysning, uppkopplade vägguttag, värme, vatten och ventilation. 

Läs mer om Smarta Hem här

Nyskapande solcellsteknologi

Samtliga hus är också försedda med integrerade solceller för att hålla nere energikostnaderna. Tekniken är en av de första på marknaden och utvecklas av Myresjöhus moderbolag OBOS Sverige AB.

Läs mer om integrerade solceller här

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Välkommen till Väsjön!

Väsjön är en ny del av Sollentuna, där kommunen satsar på att bygga en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö med det aktiva livet i centrum. Här får du ut lite mer av livet, helt enkelt. Området ligger bara 15 kilometer norr om Stockholm och visionen är att Väsjön ska bli Stockholms mest attraktiva livsmiljö för ett aktivt idrotts- och friluftsliv nära naturen. År 2032 kommer Väsjön bestå av 4 400 nya bostäder i form av villor, stadsradhus och flerbostadshus.

Naturnära storstadskänsla

Väsjöområdets läge mellan Törnskogens och Rösjöskogens naturreservat ger unika förutsättningar för ett aktivt liv. På gångavstånd finns fyra vackra insjöar varav Fjäturen, Snuggan och Rösjön till större delen ligger i orörd natur. Den fjärde – Väsjön – ska bli centralpunkten kring vilken den nya bebyggelsen koncentreras med anslutande torgplatser, parkstråk och strandpromenad.

Planer för två skolor och en förskola

I takt med att Väsjön byggs ut med nya bostäder kommer givetvis skolor och barnomsorg behöva byggas i området. Väsjöskolan är planerad att stå klar 2021 och kommer på sikt att rykka 600 barn från förskola till årskurs 6. I delområdet Södersätra planeras det för en förskola med plats för 140 barn som kan stå klar redan 2020.

Ta linbanan till jobbet!

I visionen för området finns en plan på att bygga en linbana som kopplar samman Väsjön med pendeltåget, vars närmsta station är Häggvik. Sollentuna Kommun jobbar även för en mellanstation i Danderyd. Tanken är att linbanan ska skapa en attraktiv och välfungerande kollektivtrafik och göra delar av kommunen mer tillgänglig samt minska behovet av att behöva ha bil.

Bästa sättet att ta sig ut till Väsjön med kollektivtrafik i dagsläget är buss 527 i riktning mot Sollentuna Station, som har hållplats vid Södersätravägen nära de husen som vi bygger. 

Sport och fritid i området

Redan i dag finns unika sport- och friluftsområden och med en vision om att vara den mest attraktiva livsmiljön för friluftsliv i Stockholm så satsar Väsjön givetvis vidare på detta. Bland annat planeras för ett stort sportfält med aktivitet och utrymme för rekreation för alla åldrar. Väsjöbacken är skidbacken mitt i området som redan i dag sprudlar av aktivitet på vinterhalvåret och kommer bli en självklar del av friluftslivet även i framtiden. I Väsjön och hela Sollentuna Kommun finns ett aktivt föreningsliv med aktiviteter för alla åldrar och intressen. 

Filmen nedan kommer från www.vasjon.nu, läs mer området och framtidsplanerna där.

Södersätra är en del av Väsjön

Södersätra, där våra hus ligger, är ett av delområdena i Väsjön. Södersätras detaljplan skapar förutsättningar att bygga upp till ca 200 nya småhus och nya flerbostadshus nordost om sjön Väsjön.

Kontaktpersoner

Säljare

Hans-Olov Larsson

010-434 14 19

070-531 80 31

Skicka e-post

Säljare

Åke Strandberg

010-434 14 21

073-410 11 43

Skicka e-post

Säljare

Christer Lindberg

010-434 14 20

070-602 15 04

Skicka e-post

Säljare

Thomas Singelman

010-434 14 17

070-580 80 95

Skicka e-post

Säljare

Lars Johanson

010-434 14 18

073-021 81 10

Skicka e-post