Beställ katalog

Nya kvarter i Sveriges äldsta stad

Sigtuna är Sveriges äldsta stad och historien har varit viktig vid planeringen av Sigtuna stadsängar. Stadsdelen siktar på att bli Sveriges mest hållbara och kännetecknas av små trevliga kvarter, fint planterade parker och varierad bebyggelse – men också gott om service för en fungerande vardag. Här är det enkelt att känna sig som hemma.

Småstadens alla fördelar

Att bo på en mindre ort innebär ett enklare och tryggare liv. Men också ett härligare sådant. Här har du stora vackra skogsområden precis runt knuten och nära till både svalkande dopp i Mälaren och till Sigtunas fina stadskärna. För här bor du inte i en förort till Stockholm: Sigtuna är sin egen stad, om än i det lite mindre – och mycket charmigare – formatet.

Allt för en fungerande vardag

I Sigtuna stadsängar finns det mesta du behöver i din vardag på bekvämt avstånd. Du bor granne med nya, fina Internationella Engelska Skolan som öppnade hösten 2021 och Raoul Wallenbergförskolan likaså. Här finns redan flera restauranger, gym, frisör och en alldeles fantastisk Lidl-butik. Missa heller inte läckra Olssons kött och delikatesser, där du också kan njuta av dagens lunch eller ett glas med tillbehör. Vill du variera ditt uteätande tar du dig enkelt in till själva Sigtuna. Här finns något för alla smaker, från mysiga caféer till riktigt bra restauranger.

Aktiviteter för alla smaker

I Sigtuna är det enkelt att få en innehållsrik fritid. Orten har ett rikt föreningsliv, både inom idrotten, och med konst, teater och mycket mer – för alla åldrar. I kommunen finns flera naturreservat att upptäcka, och Sigtuna stadsängar har ett eget motionsspår för sköna löprundor och skidåkning när vädret tillåter. Här bor du granne med WE Padel och Sigtuna Bike Arena som erbjuder cykling för alla åldrar. Till stadsdelens nya fina gym har du bara en kort promenad, och naturligtvis är närheten till Mälaren ett extra stort plus: med bad- och båtliv för alla smaker. Vill du ta ett dopp har du både lilla Munkholmsbadet och det lite större Sjudargårdsbadet på lagom cykelavstånd.

Med storstaden inom räckhåll

Men här behöver du heller inte vara utan storstadspulsen. Väljer du att åka kollektivt når du Uppsala C på cirka 45 minuter, eller Stockholm C på ungefär en timme: dörr till dörr. Med bil tar motsvarade tur till Uppsala en halvtimme och till Stockholm cirka 40 minuter. Och vill du längre ut i världen är du framme vid Arlanda på en knapp kvart. Som sagt, här är det enkelt att leva livet – oavsett hur ditt liv ser ut.

Kv Stadsängshöjden

Hitta hem i Sigtuna

Med ett utsökt läge uppe på en höjd i Sigtunas nyaste kvarter gör vi rum för det ljuva villalivet. Här kommer vi erbjuda tre olika ljuvliga villor och två olika storlekar.

Läs mer

På brevlådan inom några dagar.

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.