Beställ katalog

Bygga och finansiera ett nytt hus i Växjö: så går det till

Lån, byggnadskreditiv, bygglov och entreprenadkontrakt. Vägen till ett nytt hus kan kännas svårnavigerad, inte minst när det gäller det ekonomiska. Men här finns god hjälp att få – både från oss och från våra bankpartners, berättar Peter Isaksson, säljare för Myresjöhus och SmålandsVillan i Växjö.

Ta hjälp från start

Att bygga ett nytt hus är ett stort projekt, inte minst när det gäller att hålla reda på alla kostnader det medför. Det är inte bara priset för huset och tomten du behöver ta med i din budget, utan även allt från bygglov och pantbrev till markarbeten och anslutning av el, vatten och avlopp – det som ofta kallas byggherrekostnader. Men lugn, du behöver inte kunna allt. Ta hjälp i god tid istället.

– Vissa kunder är väldigt insatta och förberedda, men det är också vanligt att man inte har så bra koll. Det händer att jag möter kunder som kommit långt fram i processen, men som missat något, vilket kan göra att kalkylen rasar och att glädje kan övergå i oro. Kontakta oss direkt, så kan du fokusera på det roliga: själva huset och tillvalen. Vi fixar allt annat, inklusive en heltäckande kostnadskalkyl som gör det lättare för banken att ta beslut.

Peters rekommendation: boka in ett möte så tidigt som möjligt för att direkt få stöd i processen och svar på dina frågor.

Var inte rädd för banken

Men i vilken ordning ska man börja då? Vissa börjar med att gå till banken och fixa lånelöftet, andra kanske drar sig lite för att träffa banken och tar istället kontakt med sin hussäljare först. Båda alternativen fungerar fint, menar Peter.

– Javisst, när du kommer till oss tar vi hand om allt som har med husbygget att göra, men vi hjälper också gärna till med bankkontakten. Många är lite oroliga för bankmötet, inte minst om du ska bygga hus för första gången. Men det tycker jag inte man behöver vara. Förr kunde bankerna upplevas som rätt så fyrkantiga, men så är det inte längre. Idag är de betydligt mer pragmatiska och inriktade på att verkligen hjälpa dig som kund.

Personlig kontakt är guld

Idag lever vi en stor del av våra liv online, och att hitta information om att bygga hus på nätet ligger självklart nära tillhands. Självklart kan du också ansöka om lånelöfte digitalt, men Peter vill gärna slå ett slag för den personliga kontakten, både när det gäller själva husbygget och finansieringen av det hela.

– Missa inte fördelarna med det personliga mötet, både med oss på Myresjöhus och SmålandsVillan och med banken. Vi samarbetar med många banker, till exempel har vi ett starkt samarbete med Nordea här i Växjö. Som vi ser det har de starka erbjudanden, bra upplägg och snabb service – deras kontor ligger dessutom granne med vårt.

Fördel att välja en van bank

Även om alla banker sysslar med bolån kan deras inriktning och inställning variera. Inte minst när det handlar om nyproduktion. Här menar Peter att Nordea i Växjö har många fördelar.

– Ja, de är vana vid hela processen och har ett team som bara jobbar med finansieringslösningar för nyproducerade villor. De känner igen våra kalkyler och vårt sätt att jobba – och är inriktade på att hitta den bästa lösningen för dig.

En trivsam investering

Att bygga ett nytt hus är en stor investering. Men ni bygger inte bara ett nytt hem att trivas i, utan också en god investering för framtiden. Ett nybyggt hus byggt med modern byggteknik och modern uppvärmning ger låga driftskostnader, du behöver inte tänka på något underhåll eller renoveringar på många år, och du slipper fastighetsskatt i 15 år framöver. Att Växjö växer gör också sitt till på prisutvecklingen, inte bara i själva staden utan även i orterna runt omkring.

– Vi har många kunder som redan gjort en riktigt bra investering. Och när du bygger egen villa betalar du till dig själv, det är ett värde i sig, konstaterar Peter.

Hett på husmarknaden

Efter en tid av tomtbrist har tillgången på tomter ökat igen, och sedan dess har husmarknaden i Växjö med omnejd verkligen fått fart. Men även om många tomter redan gått åt finns fortfarande chans att bygga just ditt drömhus här.

– Absolut, det finns tomter kvar. Vi ser ett oerhört stort intresse just nu, men både vi på SmålandsVillan och Myresjöhus och våra bankpartners är alltid tillgängliga för dig. Vi hjälper dig att få en trygg resa hela vägen till ditt nya hem, hälsar Peter.

Roger Albinsson Säljare, Myresjöhus

Vi hjälper dig gärna med din husdröm!

Vill du veta vad husmodellen kostar?

Använd kontaktformuläret så hör vi av oss!

Vill du veta mer om det här huset?

Fyll i formuläret så återkommer vi med ett förslag på mötestid!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte med Myresjöhus

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.