Lys upp hemmet i höst och vinter

De mörka månaderna kommer vare sig vi vill eller inte. Då gäller det att omfamna avsaknaden av solen med eget ljus i hemmet. Lampor, lyktor och ljus. Dags att ta fram rätt belysning!

Satsa på rätt mysbelysning

Det finns mängder av ljuskällor och mysiga lampor som du kan välja mellan när du ska inreda inför kommande mörka månader. En av de viktigaste sakerna är att du placerar de rätt i ditt hem. Med mysbelysning har du allt som oftast inte lika stark belysning och det kan därför vara bra att placera din ljuskälla nära de platser där du själv känner att du tillbringar mycket tid. Exempelvis soffan, sängen eller matbordet.

Vanliga lampor som du ställer i fönstret är självklart ett alternativ. Hitta en kul lampfot eller en fin färg på lampskärmen. Likaså kan stora lyktor göra sig vackra på ditt vardagsrumsgolv. Och levande ljus är något man inte vill missa när mörkret kryper på. Ställ fram dem i stilleben på bordet eller bänken, i en ljusstake på middagsbordet eller kanske i form av doftljus. Dock är dessa alternativ inte alltid det bästa om det finns barn som springer omkring. Satsa på att ta upp belysningen på höjden! Du håller den ifrån barnen och ljuskällan kan lysa upp en större del av rummet. Häng upp lampor eller lyktor, stora som små, i taket eller i gardinstången. Och underskatta inte ljusslingan! Den är ett säkert kort för att skapa en drömmig känsla i sovrummet för så väl barn som vuxna.

Belysning utefter behov

Mysighet i all ära men ibland har du saker att göra som kräver bättre belysning. Se till att ha bra belysning vid era skrivbord, där du helst sätter dig och läser en bok eller där barnen gör sina läxor. Tänk på att din ljuskälla inte blir för stark men ändå ljus nog så att du inte behöver överanstränga dina ögon.

Familjen kanske bara blir tröttare av det mörka och murrig, ni behöver mer ljus! Mysbelysningen är inte för alla, vissa av oss behöver ett väl upplyst hem. Se till att ha en bra grund från början med allmänbelysning och punktbelysning i huset och att lamporna lyser upp de platser eller hela rum som ni behöver. Addera ljus på de platser som saknas och gör jakten på lamporna rolig! Hitta lampor i fina färger och former så att de blir en kul del av inredningen.

Om du har fler uppgifter att komplettera med fyller du i dessa i Lime när du registrerat intressenten

Registrera intressent

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Ett oväntat drömhem

Följ med hem till Sarah Stråth

I flera delar får vi följa med vår Myresjöhusambassadör Sarah Stråth på en rundtur i familjens Smart 168 och ta del av tankar kring ljusinsläpp, tips för vardagsrummet och möjligheterna i köket.

Kliv in i Sarahs Myresjöhus

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.