Beställ katalog

Hustoppen i Borås: dessa hus är mest populära här

Funderar du på att bygga hus i Borås med omnejd? Då kanske du vill ha lite inspiration när du ska välja husmodell? Här avslöjar Myresjöhus säljare Fredrik Palm vilka husmodeller som är populärast just här – och tipsar om några personliga favorithus.

1-planshus toppar listan

Ett viktigt steg på hemresan handlar ju om att välja hustyp. Vill du bo bekvämt i ett plan, eller kanske kunna samla familjens privata ytor en trappa upp? Valet är förstås ditt. Men i Fredriks område som bland annat omfattar Borås, Alingsås, Ulricehamn och Bollebygd är det enplanshus som efterfrågas mest.

Klipphäll är ett stilfullt 1,5-planshus med fantastiskt ljusinsläpp från generösa takfönster.

– Ja, 1-planshus är väldigt populärt. Men om man behöver lite större boyta gäller det att tomten räcker till, annars kan det vara klokt att välja ett 1,5- eller 2-planshus istället. Jag ser också många yngre familjer som gärna vill bygga 1,5-planshus nu, kanske delvis på grund av nostalgi, för att det är så de själva vuxit upp och förknippar den hustypen med villalivet.

Många är nyfikna på ladhus

När det gäller stilpreferenser väljer Boråsarna att gå på sin egen smak, berättar Fredrik. Eftersom många bygger i lantliga lägen är det klassiskt lantliga uttrycket populärt. Hus i industriell stil går också hem i stugorna, och ladhusen har blivit stor favorit, berättar Fredrik.

– Gryning får jag många förfrågningar om, det är ett jättefint hus. Jag är själv förtjust i ladhusens vackra, avskalade former.

Här bygger vi gärna Smart

Men även våra Smart-hus har blivit väldigt populära, berättar Fredrik. Inte minst enplanshusen i serien.

– Många vill ju ha en uppdelning i huset med separat barn- och vuxenavdelning och gemensamma sociala ytor. Men när man samtidigt vill ha ett enplanshus kan det behöva bli väldigt stort, och att bygga ett stort enplanshus kan bli både dyrt och svårt med tanke på detaljplanen. Då är Smart 150 ett utmärkt alternativ, inte minst sett till vad du får för pengarna. Kanske inte den mest revolutionerande planlösningen, men sett till det praktiska är den exceptionellt bra.

Fredriks personliga favoriter

Som säljare på Myresjöhus gäller det att lära känna alla husmodellernas olika fördelar – och vi är naturligtvis nyfikna på vilket Myresjöhus Fredrik själv skulle välja att bygga.

– Jag bor ju redan i ett Myresjöhus, ett Mästergården från 2011, och vi trivs jättebra. Men nästa gång får det bli ett enplanshus. Jag gillar ju Gryning, men vill samtidigt gärna få den trevliga utemiljön som ett vinkelhus ger – så kanske ett Nymåne? Eller så får det bli ett Smart 150 för oss med.

Viktigt att tänka på

Även om tomterna i Borås oftast är av det mer lättbyggda slaget menar Fredrik att det är viktigt att tänka över tomten innan du väljer husmodell.

– Det är lätt att kära ner sig i ett visst hus, och sedan bli besviken om det inte passar för tomten. Mitt råd är att strunta i själva huset till en början, och istället fokusera på platsen. Ska barnen kunna cykla själva till skola och kompisar, är det viktigt med tillgång till idrottsföreningar och aktiviteter, vill ni bo nära skogen eller kanske en badsjö? När du vet hur – och på ett ungefär var – ni vill bo, ta kontakt med mig, så hjälper jag er att hitta rätt!

Hans-Olov Larsson Säljare, Myresjöhus

Nyfiken och vill veta mer?

Vad kostar det?

Hör av dig till oss så återkommer vi med en detaljerad kalkyl baserad på vad och vart du vill bygga.

Hur funkar det?

Att bygga hus behöver inte vara så svårt. Låt oss höras eller ses och reda ut just era förutsättningar.

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte med Myresjöhus

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.