Beställ katalog

Hustoppen på Gotland: dessa hus är mest populära här

Funderar du på att bygga hus på Gotland? Då kanske du vill ha lite inspiration när du ska välja husmodell? Här avslöjar Myresjöhus säljare Alexander Aronsson vilka husmodeller som är populärast just här – och tipsar om några personliga favorithus.

1-planshus toppar listan

Första steget i att hitta rätt i husdjungeln handlar om att välja hustyp. Vill du bo bekvämt i ett plan, eller kanske kunna samla familjens privata ytor en trappa upp? Valet är förstås ditt. Men här på Gotland är det enplanshus som gäller, berättar Alexander.

– Ja, just nu bygger vi flest 1-planshus, men jag skulle säga att även 1,5-planshus passar väldigt bra här på ön. Dessutom är de ett bra alternativ om du vill få in lite mer boyta utan att huset tar för stor plats på tomten.

Nymåne är en stor favorit

Nästa val handlar förstås om vilken husmodell som faller er i smaken, inte minst när det gäller planlösningen. Och precis som på många andra platser är vårt vackra vinkelhus Nymåne en stor favorit på Gotland.

– Nymåne är en mycket efterfrågad husmodell. Det är ju ett riktigt fint enplanshus med stora fönsterpartier som släpper in ljuset och naturen runt omkring, förklarar Alexander.

Gotlänningar bygger gärna Smart

Men även våra Smart-hus i serien Level One har blivit väldigt populära, berättar Alexander. Hos barnfamiljer, såklart – men också hos de som bygger fritidshus. Här på Gotland är det ju många som bygger sommarhus med målet att kunna utnyttja det en större del av året, eller på sikt bo här permanent.

– Med Smart-husen får du bra hus till bra pris, de finns i flera olika storlekar och passar de flesta tomter och miljöer.

Klassiskt – eller industriellt

Så hur ser då ett nybyggt gotländskt drömhus ut? Ja, enligt Alexander är det klassiska uttrycket dominerande, med ett undantag.

– På landet bygger man gärna hus som ger en klassisk gotländsk känsla, men med en modern touch. Putsad fasad är populärt, men kostar ju lite mer, och det går fint att ge huset rätt känsla även med träpanel. Men även den industriella stilen är populär, inte minst i villaområden.

Alexanders egna favoriter

Som säljare på Myresjöhus gäller det att lära känna alla husmodellernas olika fördelar – och vi är naturligtvis nyfikna på vilket hus Alexander själv gillar allra mest.

– Min personliga favorit är Ekdunge. Tänk dig att få tag i en rejäl bit mark och bygga det i klassisk gotländsk tappning, i sekelskiftesstil med putsad fasad. Så snyggt! Men jag är också väldigt förtjust i Smart 140, det har en riktigt trevlig planlösning och du får väldigt mycket för pengarna.

Viktigt att tänka på

Även om Gotland är förhållandevis förskonat från tomter med svåra lutningar som kräver suterränghus menar Alexander att det är viktigt att tänka på tomten när du väljer husmodell. Och här har han goda råd att erbjuda. Alexander är nämligen byggnadsingenjör i grunden och har tidigare jobbat med både konstruktion och projektering här på Myresjöhus, så han vet vad som fungerar – och vad som inte gör det. Kunskapen om hur våra hus byggs är också ett stort plus även för dig som vill anpassa husets planlösning efter dina egna önskemål.

– Ta kontakt med mig tidigt i processen, så hjälper jag er att hitta rätt, hälsar Alexander.

Glenn Dolk Säljare, Myresjöhus

Nyfiken och vill veta mer?

Vad kostar det?

Hör av dig till oss så återkommer vi med en detaljerad kalkyl baserad på vad och vart du vill bygga.

Hur funkar det?

Att bygga hus behöver inte vara så svårt. Låt oss höras eller ses och reda ut just era förutsättningar.

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte med Myresjöhus

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.