Beställ katalog

Hustoppen i Umeå: dessa hus är mest populära här

Funderar du på att bygga hus i Umeå med omnejd? Då kanske du vill ha lite inspiration när du ska välja husmodell? Här avslöjar Myresjöhus säljare Marie Jarl vilka hus som är populärast just här – och tipsar om sina personliga husfavoriter.

Mindre hus trendar

Första steget i att hitta rätt i husdjungeln handlar om att välja hustyp. Vill du bo bekvämt i ett plan, eller kanske kunna samla familjens privata ytor en trappa upp? Valet är förstås ditt. Här i Umetrakten är det också väldigt blandade önskemål när det gäller val av hustyp, berättar Marie. Däremot har hon noterat en annan trend, och en växande målgrupp.

– Ja, idag bygger man inte hur stort som helst bara för att man kan. Mindre hus med genomtänkta planlösningar har blivit väldigt populärt. Det kan säkert bero på det ekonomiska läget och elpriserna – men nu ser vi också hur allt fler väljer att bygga nytt när barnen flyttar ut. Då passar man gärna på att downsiza, eftersom man bygger helt för sina egna behov.

Stor efterfrågan på Smart-hus

Nästa val handlar förstås om vilken husmodell som faller er i smaken, inte minst när det gäller planlösningen. Och här i Umetrakten är det många som fastnar för våra Smart-hus.

– Väldisponerade planlösningar och bra valmöjligheter är viktigt. Med Smart-husen får du bra hus till bra pris, de finns i flera olika storlekar och passar dessutom bra på de flesta tomter och i olika miljöer, förklarar Marie.

Gärna modernt – eller industriellt

Så hur ser då ett nybyggt drömhus i Västerbotten ut? Ja, enligt Marie är det blandat även här, även om både modern stil och industriell stil är efterfrågat. Och vissa detaljer är extra eftertraktat.

– Stora fönster och ryggåstak är väldigt populärt, och många vill gärna ge sitt hus en modern känsla. Men vi har också områden ute i byar där områdesbestämmelserna eller detaljplanen ibland är lite mer strikt, och då är det ofta en mer lantlig stil som efterfrågas. Men det är ju det som är så bra med att vi presenterar våra hus i olika stilar: det finns alltid en som passar.

Maries egna favoriter

Som säljare på Myresjöhus gäller det att lära känna alla husmodellernas olika fördelar – och vi är naturligtvis nyfikna på vilket hus Marie själv gillar allra mest.

– Jomen, jag måste nog säga Smart 150. Det huset har en riktigt smart planlösning med fina sociala ytor och egen avdelning för barnen. Vill man inte ha fullt så stort är Smart 125 också jättefint. Sedan gillar jag Rimfrost, det påminner faktiskt lite om mitt eget hus. Och Havsbris är ett riktigt tilltalande hus, H-formade hus är så härliga!

Goda råd att få

Även om Umeå är förskonat från riktigt svåra tomter menar Marie att det är viktigt att tänka på tomten när du väljer husmodell. Och det hjälper vi på Myresjöhus självklart till med, säger hon. Och eftersom Marie har många års erfarenhet från husbranschen i bagaget, så passar vi också på att be om hennes bästa husbyggartips.

– Det är kul att ha mycket att välja på och kunna sätta sin egen prägel på sitt nya hem, men tänk på att en smart arkitekt redan har sett till att husen är väl uttänkta. Du kan göra hur många val du vill, men du måste inte. Hör av dig till mig, så hjälper jag er att hitta rätt i allt från val av tomt till husmodell och tillval.

Roger Albinsson Säljare, Myresjöhus

Nyfiken och vill veta mer?

Vad kostar det?

Hör av dig till oss så återkommer vi med en detaljerad kalkyl baserad på vad och vart du vill bygga.

Hur funkar det?

Att bygga hus behöver inte vara så svårt. Låt oss höras eller ses och reda ut just era förutsättningar.

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte med Myresjöhus

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.