Beställ katalog

Hustoppen i Halmstad: populära hus och prisvärda tips

Funderar du på att bygga hus i trakterna kring Halmstad? Då har vi massor av inspiration och goda råd till dig. Här berättar Myresjöhus säljare Viktor Törnqvist vilka husmodeller som gillas mest just här – och så bjuder han på sina bästa tips för att hålla husbudgeten.

1-planshus är eftertraktade

Viktor Törnqvist, säljare på Myresjöhus

Första steget i att hitta hem handlar om att välja hustyp. Vill du bo bekvämt i ett plan, eller kanske kunna samla familjens privata ytor en trappa upp? Valet är förstås ditt. Men här i Halmstadstrakten är det enplanshus som är mest populärt, berättar Viktor.

– Ja, just nu är det främst enplanshus man söker. Men det beror till viss del också på detaljplanens krav. De ser dessutom lite olika ut i våra olika kommuner, men vi hjälper er alltid att reda ut önskemålen.

Flera inspirerade husfavoriter

Sedan gäller det att hitta en husmodell som faller er i smaken, och som passar in i sin omgivning. Här i Halmstadstrakten finns många olika lägen att välja mellan, som alla har sin egen karaktär. Det gör också att många olika husmodeller går hem här. Nymåne är förstås en stor favorit – men här gillas också moderna Morgondagg och pampiga Ekdunge i sekelskiftesstil.

– Här har våra arkitekter verkligen prickat rätt, det här är husmodeller som väldigt många tilltalas av. Sedan kanske ett riktigt stort hus som Ekdunge inte alltid är ekonomiskt möjligt, men det går ju alldeles utmärkt att inspireras och plocka med sig stilen till det hus du sedan väljer, säger Viktor.

Populärt att bygga Smart

Varje husresa börjar med en dröm, men det finns ju också en budget att förhålla sig till. Inte minst i tider som dessa. Därför är det ingen tillfällighet att allt fler upptäcker våra Smart-hus. Här får du nämligen samma fina kvalitet som i alla andra Myresjöhus, men också möjlighet att bygga riktigt prisvärt, förklarar Viktor.

– Våra Smart-hus är otroligt väl genomtänkta, fina hus som är designade för att kunna byggas ännu mer effektivt och på så vis hålla kostnaderna nere. Och du har fortfarande friheten att sätta din egen stil på dem.

Personlig stil och färg i fokus

Vilken stil vill man då ha på ditt drömhus här? Ja, precis som med val av husmodell är det inte bara en viss stil som gäller, snarare ligger fokus på att skapa något eget, säger Viktor.

– Den industriella stilen har ju varit väldigt populär de senaste åren, men nu skulle jag säga att den personliga smaken blivit allt viktigare. Det är roligt! En annan sak som är kul är att folk vågar allt mer färg, både utomhus och inomhus, det ger också karaktär.

Viktors egna favoriter

Som säljare på Myresjöhus gäller det att lära känna alla husmodellernas olika fördelar – och vi är naturligtvis nyfikna på vilket hus Viktor själv gillar bäst.

– Både Smart 125 och Smart 140 har något speciellt som tilltalar mig, och riktigt bra planlösningar för familjelivet. Sedan gillar jag också Nymåne – och nya Rimfrost är ett riktigt coolt vinkelhus som dessutom passar många tomter.

Bra hjälp att bygga prisvärt

Dagens ekonomiska läge gör att många husbyggare funderar lite extra innan man gör slag i saken. Men det är alltid en bra tid att bygga nytt, menar Viktor. Allt handlar om att balansera husdrömmen och husbudgeten, och här finns det bra hjälp att få.

– Säg att du vill ha både ryggåstak och stenskiva i köket, det är två val som medför ungefär samma kostnad. Byta skiva i köket kan du relativt enkelt göra i framtiden, men taket blir något helt annat... Vi hjälper dig att göra rätt prioriteringar för din budget, så att du kan sikta rätt mot att uppfylla hela dröm men i framtiden. Kom och hälsa på mig på vårt nya kontor, så pratar vi mer. Gott kaffe har vi också!

Magnus Hoffner Säljare, Myresjöhus

Nyfiken och vill veta mer?

Vad kostar det?

Hör av dig till oss så återkommer vi med en detaljerad kalkyl baserad på vad och vart du vill bygga.

Hur funkar det?

Att bygga hus behöver inte vara så svårt. Låt oss höras eller ses och reda ut just era förutsättningar.

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte med Myresjöhus

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.