Beställ katalog
  • Fritidshus
  • Hemmafix
  • Trädgård

Fritidshusägare? Så här kan du inreda din uteplats!

Njut av mysiga frukostar, dagens alla soltimmar och trevliga grillkvällar i ditt fritidshus. Här ger vi tips på hur du inreder uteplatsen för sköna, lata dagar och kvällsgrillet med vännerna.

Altanens livliga och lata stunder

Varje sak har sin plats på din uteplats så hitta möbler som passar in för olika ändamål och tillfällen. Solstolar, hängmatta, soffa, matbord. En skön plats där du kan avnjuta morgonkaffet, ett stort matbord för långdragna frukostar och plats för alla gästerna på grillkvällen. En loungegrupp när du behöver vila efter en aktiv dag, lite solsting eller helt enkelt när cocktailpartyt är igång.

Mångfunktionell inredning

Många av dagens timmar kommer gå åt till att lapa sol på altanen och ibland kan det vara så att alla vill sola samtidigt. Se över om det bästa är ett helt gäng stora solstolar eller om en solsäng är bättre. Större? Ja, men med fler funktioner! På dagen kan ni ligga flera stycken och sola här, på kvällen blir det en skön plats att hänga på.

Likadant kan det vara med ett utekök och matbord. På morgonen samlas familjen vid matbordet, äter frukost och planerar dagens badutflykt. Vid uteköket kan du ställa fram färska frallor och snoppa av jordgubbarna som du lägger i yoghurtskålen. Till kvällen kommer festligheterna och du kan göra din uteplats till en egen liten partyplats. Med uteköket kan du laga mat till alla sommargäster, duka upp grillbuffén på avlastningsbänken, slänga fram kall dricka ur minikylen och pynta middagsbordet med blommor.

Kul förvaring i fritidshus 

Det finns såklart några lite ”tråkigare” saker som din uteplats bör ha beroende på vad du har för utrymmen i övrigt. Badleksaker och förvaring för kuddar och textilier när det svenska sommarregnet är framme. Låt din fiffighet komma fram så att dessa saker slipper kännas tråkiga! Kuddförvaringen kan också vara en bänk som du kan sitta på vid ditt matbord. Badleksakerna kan få en rolig och dekorativ förvaring genom att exempelvis hängas upp som på en verktygstavla.

Skapa en hemtrevlig uteplats

Få till en härligt ombonad känsla på uteplatsen genom att rama in den på olika sätt. För en vacker och inramad matplats kan du bygga en pergola med böljande gardiner eller sätta upp en segelduk i taket. Den riktigt mysiga känslan får du till när du inreder uteplatsen som om det vore inomhus. Mattor som klarar uteliv är ett perfekt knep för att få till en skön rumskänsla, häng upp speglar och ställ fram dekorativ inredning.

Ljus och grönska bidrar mycket till den hemtrevliga känslan. Pynta och gå loss med levande ljus, fina ljusslingor och lyktor som du kan hänga upp i träd och pergola. Det skapar en härlig känsla när det skymmer om kvällen. Prunkande grönska på uteplatsen gör att naturen känns nära inpå. Maximera känslan med hjälp av härliga växter och blommor. Tänk på att växter fungerar på olika höjder, det vill säga att du kan hänga upp dem eller att de kan stå på golvet. Gör din uteplats till en liten minioas!

Kvällarnas oinbjudna gäster

Nog att det himmelska svenska sommarljuset (nästan) aldrig försvinner under de senare timmarna men när det skymmer om kvällen kan temperaturen sjunka. Filtar i all ära men det kan vara skönt att värma sig lite extra med en terassvärmare som du placerar på din uteplats så att du och dina gäster kan umgås hela sommarkvällen lång.

Med skymningen kommer också diverse småkryp. Investera i myggljus och myggolja som du kan plocka fram när de objudna gästerna hittat fram. Nu kan du njuta till fullo av ditt fritidshus och en härlig uteplats. 

Upptäck våra fritidshus!

Klara, färdiga, paus

Välkommen till din paus!

Att köra in på vägen till fritidshuset och lämna vardagen bakom dig. Den kommer att finnas kvar där när du kommer hem, men just nu är det bara den här stunden som räknas. Vid vägens slut väntar Glimma - ett nytt fritidshus i tre olika kategorier för olika stil och miljö.

Läs mer om våra fritidshus!
Marie Jarl Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.