Vi bygger hus i hållbara material

Långsiktighet och ansvar är två viktiga ledord för OBOS-koncernen som Myresjöhus ingår i. Vårt samhällsengagemang sträcker sig över såväl ett miljömässigt som socialt perspektiv.

Hus i naturens egna material

Mängden energi som krävs för att tillverka ett trähus är liten i jämförelse med att tillverka ett hus i byggmaterial som ex. betong eller sten. För att minska vårt klimatavtryck använder vi oss av träden från skogarna runt omkring våra fabriker – och eftersom husen byggs inomhus i varma, torra lokaler kan vi se till att byggprocessen håller en jämn kvalitet året runt.

Hållbarhet och hög kvalitet

Våra hus är utrustade med ett effektivt värme och ventilationssystem, välisolerade väggar, fönster och energisnåla hushållsmaskiner. Det innebär att du kan hålla ned kostnaderna redan från början. Vi kan även erbjuda solceller som placeras på taket, för att få lite extra energi av naturen. Det är en smart investering för att minska elkostnaderna samtidigt som du gör en insats för miljön.

Från första stund

Genom ett rent formspråk på huset minimeras värmeförlusten avsevärt. Färre vinklar och vrår ger ett elegantare intryck, samt ett bättre inomhusklimat. Med högt i tak och smarta planlösningar fördelas värmen effektivt i husets alla rum. Vårt arbete med resursoptimering börjar på arkitektens ritbord och följer med hela vägen till det inflyttningsklara huset.

Tidlös känsla i generationer

Våra hus är lika miljövänliga som vackra att titta på. Den klassiska exteriören överlever trender och de genomtänkta planlösningarna gör att du med små medel kan förnya din inomhusmiljö när andan faller på. När du köper hus av oss kan du vara säker på att du får ett hus som håller i generationer.

Certifierad byggprocess

Vi på Myresjöhus har mycket högt ställda miljökrav på både byggprodukter och våra material. Vår byggprocess har en grundlicens hos Svanen, vilket alltid säkrar en god inomhusmiljö med låga emissioner som minimerar riskerna för allergier.

Läs OBOS Hållbarhetsrapport

Medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS, som Myresjöhus, är en del av, publicerar sin hållbarhetsredovisning på obos.se

Ladda hem Hållbarhetsrapporten på obos.se

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.