Husmodell

Lilla herrgården

  • Typ 1-planshus
  • Boarea 123 m2
  • Arkitekt Aleksandra Ohlson
  • Bygghöjd 3,2 m
  • Byggarea 139 m2
  • Antal rum 3 Sovrum
Allt om detta hus

Lilla herrgården

1-planshus med sadeltak, 123,1 m²

Som du hör på namnet är det här en klassisk mindre herrgårdsvilla. Det är symmetrin som utmärker arkitekturen. Delar du huset på mitten är det lika många fönster på varje sida och de ligger spegelvänt placerade i fasaden. Titta också närmare på fönstrens storlek. Förr i tiden tillverkade man fönster med specifika mått och den traditionen låter jag leva vidare i det här huset.

I ena flygeln finns sovrummen och i den andra ryms ett stort kök, tvättstuga och groventré. I mittpartiet finns vardagsrummet som skjuter ut med ett burspråk. Här finns även ett takfönster som ger ett vackert ljusinsläpp till matplatsen med samma strålande effekt som en gammaldags takkrona.

Arkitekt, Aleksandra Ohlson

Är du intresserad av det här huset?

Kontakta oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Planlösningar

Vill du anpassa planlösningen? Våra arkitekter ritar dagligen anpassade planlösningar. Läs mer om att anpassa ditt hus.

Fördelar

Lantligt utförande

De spröjsade fönstren och de röda takpannorna ger det här huset en lantlig känsla. Du kan så klart anpassa stilen för att ge huset ett helt annat intryck än vi visar i det här exemplet. 

Vackert ryggåstak

Det här huset presenteras i ett utförande där yttertakets lutning gör det möjligt att välja till ett ryggåstak. Det ger en luftigare känsla till entréplanet och blir ett vackert blickfång i hela rummet det löper genom. 

Standard & tillval

Värmesystem

Vi har flera olika värmepaket och beroende på dina behov och förutsättningarna på din tomt kan du välja allt från fjärrvärme till flera olika typer av värmepumpar från svenska Nibe.

Läs mer

Köksluckor

Som standard i ditt Myresjöhus kan du välja mellan flera olika köksluckor med olika struktur för att hitta något som passar din stil. Som tillval har du tillgång till hela HTH:s utbud av köksinredning.

Läs mer

Braskaminer

Vem drömmer inte om att tända en sprakande brasa när höstmörkret sänker sig? Vi samarbetar med Contura som är en av Sveriges ledande tillverkare. Förutom mysfaktorn hjälper braskaminen givetvis till att värma upp ditt hus.

Läs mer

Energiberäkning

Ort Hushållsel Totalt Energianvändning
Malmö 6 000 kWh 10 600 kWh 38 kWh/m²
Uppsala 6 000 kWh 11 800 kWh 48 kWh/m²
Sundsvall 6 000 kWh 14 000 kWh 65 kWh/m²
Luleå 6 000 kWh 15 900 kWh 80 kWh/m²

Redovisade värden för energianvändning avser ett hus uppvärmt och ventilerat med frånluftsvärmepump, Nibe F750 och fönster med u-värde 1,3.

3D-modell

Husbyggarskolan

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Liknande hus

1-planshus

Sonata

  • 135 m2
  • 4 Sovrum
Mer om Sonata

1-planshus

Saxnäs

  • 137 m2
  • 4 Sovrum
Mer om Saxnäs

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?