Beställ katalog

Ocean Living – skandinaviska New England-hus

Ståtligt och storslaget, med samma bekymmersfria elegans som den amerikanska östkustens ikoniska New England-hus, men i en modern skandinavisk tappning. Ocean Living passar dig som drömmer om känslan av ett hus vid havet – oavsett var du bygger ditt drömhus någonstans.

Moderna hus i New England-stil

I stilen Ocean Living ryms både en mer klassisk tolkning av hus i New England-stil där svarta takpannor skapar en vacker kontrast till den ljusa, horisontella fasadpanelen. Där stiltypiska detaljer runt dörrar och vita, spröjsade fönster bidrar till den eleganta känslan som är så typisk för ett New England-hus. Men här finns också mer nutida färgsättningar, mjuka kulörer inspirerade av kusten och saltstänkta klippor. Ocean Living är moderna New England-hus – i vår skandinaviska tappning.

New England-hus: ny inspiration

Ett New England-hus får karaktär genom sin utformning. Det handlar om att ge huset ett resligt, ståtligt intryck med vackra kontraster. Tidigare har svart mot vitt varit den mest populära färgsättningen, men ett kritvitt hus är inte alltid helt enkelt att passa in i sin omgivning. Därför väljer vi gärna en annan ljus fasadkulör ihop med vita fönster och foder till våra Ocean Living-hus. Det ger husen en lite mjukare framtoning, vilket både ligger väl i tiden och passar fler olika miljöer. Men på rätt hus och på rätt plats är en vit fasad hur snyggt som helst. Är det just ett sådant hus du drömmer om är det självklart ett sådant du ska ha. Det är du som sätter stilen.

Så gör du ett hus i New England-stil till ditt eget

Hus i New England-stil har faktiskt mycket gemensamt med vår skandinaviska inredningsstil. Det är mycket luft, ljus och trä – men i en lite mer storslagen tappning. Du kan välja att gå klassiskt, med mörkt trä och kulörer som blått, beige och kanske lite rött – och antingen skapa en marin eller mer naturinspirerad känsla beroende på vilka accessoarer du väljer. Om du föredrar en modernare New England-stil lånar du med fördel element från den moderna inredningsstilen, tänk lite mer hotellkänsla. Men det betyder inte att allt i ditt hem måste vara nytt, nyckeln till ett trivsamt hus i New England-stil ligger ju i att även blanda in äldre prylar. Det ska se ut som ett hem som älskas och används.

Detta ingår när du bygger ett New England-hus med Myresjöhus

När du väljer ett av våra Ocean Living-hus kan du vara säker på att du får ett välbyggt och bekvämt hem, med en hög standard redan från början. Naturligtvis har du alla möjligheter att göra ditt hus till ditt eget genom olika tillval. Men det behövs inte för att göra huset komplett. I ett Myresjöhus kan du lita på att varenda detalj i ditt nya hem håller måttet, redan från start.

Vackra motsatser skapar New England stil

Våra hus i Ocean Living-stilen har ofta svarta takpannor som skapar en vacker kontrast till det ljusa träet i den horisontella fasadpanelen. Stiltypiska detaljer runt dörrarna och de spröjsade fönstren bidrar till den klassiskt eleganta känslan som är så typiskt för ett hus i New England stil. Ett uttryck som för tankarna till kusten och saltstänkta klippor, precis som i äldre tiders New England hus – men här i en modern skandinavisk tappning.

Vanliga frågor och svar om New England och Ocean Living stilen

Ett resligt, ståtligt intryck med vackra kontraster kännetecknar ett New England-hus. Svarta takpannor och en ljus, horisontell fasadpanel, stiltypiska detaljer och vita, spröjsade fönster är ett klassiskt utförande. Men i vår Ocean Living-stil ryms även mer nutida färgsättningar, mjuka kulörer inspirerade av kusten och saltstänkta klippor.

Vad just ditt drömhus kostar beror förstås på vilket av våra Ocean Living-hus du faller för, men också på var du vill bygga ditt hus någonstans. Ta kontakt med våra säljare i ditt område, så hjälper de dig att räkna fram ett pris just för dig.

Bland våra Ocean Living-hus hittar du såväl enplanshus som tvåplanshus i olika storlekar, liksom 1,5-planshus och suterränghus. Det som skiljer sig åt är husens utformning – och naturligtvis planlösningen, till exempel i antal sovrum och hur husets gemensamma utrymmen är disponerade.

Det kan du absolut. Att välja ett hus i Ocean Living-stil från Myresjöhus innebär stora möjligheter att anpassa ditt hem efter just dina önskemål, med allt från olika tillval till att justera planlösningen så att den passar er. Prata med din säljare, så får du veta mer om alla möjligheter.

Anders Stenborg Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.