Beställ katalog

Inspiration till hemmakontoret

Jobbar du redan hemma en del? Eller drömmer du om att kunna göra det i ditt nya hus? För många är just att få plats med en vettig arbetsplats en efterlängtad sak med huslivet, men hur inreder man en sådan bäst? Här bjuder vi på vår bästa inspiration till hemmakontoret.

Bland Myresjöhus olika husmodeller finns fina möjligheter att kunna jobba hemifrån, det har våra arkitekter tänkt på redan på ritbordet. Vissa husmodeller har designerade arbetsytor, i andra kanske du tar ett av husets sovrum i anspråk. Blir hemmakontoret sedan ljust och stilrent, klassiskt elegant – eller kanske färgstarkt och kreativt? Det bestämmer du. När du bygger nytt har du alla möjligheter att skapa ett hemmakontor i din personliga stil.

Funderar du nu på var du ska börja? Jamen, vad sägs om här? På den här sidan har vi samlat fina tips och inspiration till hemmakontor. Läs våra artiklar, inspireras av bilder – och se hur våra kunder har fixat sina. Passa också på att beställa vår huskatalog. Då får du ännu mer inspiration rakt i din brevlåda.

Trendig inspiration till hemmakontoret

Ett hemmakontor ska vara funktionellt som ett riktigt kontor, men samtidigt vara lika trivsamt som resten av ditt hem. Det är en plats för både koncentration och inspiration, och vad det betyder för dig när det handlar om inredning är förstås väldigt individuellt. Lockas du av rena linjer a la skandinavisk minimalism, vill du hämta inspiration från Asien, eller drömmer du om sekelskifteskänsla med ett vackert antikt skrivbord och en bankirlampa? Kör, bara kör. Det samma gäller kulörvalen. Här kan antingen låta hemmakontoret följa hemmets röda tråd, eller välja att bryta av lite för att få känslan av att du verkligen går till jobbet. Även om du gör det i mjukisbyxor.

3 INREDNING HEMMAKONTOR

1. Tänk utanför boxen

Vidga vyerna, du måste till exempel inte välja ett klassiskt skrivbord och en kontorsstol – då blir sortimentet ofta ganska snävt och tråkigt. Trista kontorshurtsar kan ersättas av ett sideboard. De rymmer massor och ger samtidigt plats att visa upp något fint ovanpå.

2. Dekoration ger inspiration

Självklart behöver din arbetsplats rena och funktionella ytor, men passa också på att dekorera ditt hemmakontor med sådant som inspirerar dig. Snygga prints, gröna växter och textil – mattor och gardiner har också en ljuddämpande effekt vilket passar bra för dig som pratar mycket i telefon.

3. Skapa plats för paus

Visst kan du ta paus i en annan del av huset, men ibland vill man ju vara effektiv och inte bli störd. En fåtölj i ett hörn – eller kanske till och med en soffa – ger dig chans till en skön paus utan att helt bryta koncentrationen.

Frågor och svar - Hemmakontorsinspiration

Bra belysning är viktigt i ett hemmakontor för att undvika att du anstränger ögonen i onödan. En kombination av taklampor och bordslampor är bra för att ge tillräckligt med ljus i rummet, se bara till så att ljuset inte bländar. Energieffektiva LED-lampor är alltid ett bra val.

Även om ditt hemmakontor självklart ska få vara fint behöver det också vara en funktionell arbetsplats. En bekväm stol är viktigt för att undvika att du får ont i ryggen, ett skrivbord som passar det du jobbar med, bra förvaring och bra belysning är några saker att tänka på. Dator, såklart – men kanske behöver du också en skrivare? Var ställer du då den? Lägg gärna lite extra krut på att få undan sladdar, det ger både en mer trivsam och mer lättstädad arbetsmiljö.

Genom att använda hyllor, skåp, krokar och lådor kan du optimera förvaringsutrymmet i ditt hemmakontor. Tänk också på att utnyttja väggytan och att använda förvaringslösningar som både passar in i din stil och fyller sin praktiska funktion.

Det beror såklart på vad du själv gillar, men kanske också på vad du jobbar med. Färger sägs nämligen ha lite olika egenskaper som kanske kan tjäna som inspiration för ditt hemmakontor. Grått är inte bara flott, utan hjälper dig även att fokusera. Ljusa, neutrala nyanser sägs stimulera inlärning, blått ska vara avstressande och gult inspirerande, till exempel.

Inspireras till ett hemmakontor som ger dig friheten att balansera arbete och livsstil.

Hitta mer inspiration

Per Andersson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Populära husmodeller

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.