Familjen gav nybygge en andra chans

Det är en speciell känsla att kliva in i ett nybyggt hus. Men i sitt första hus var Linnéa Eriksson och Peter Norén inte riktigt nöjda. Paret bestämde sig för att i stället bygga Myresjöhus Smart 150 och fann glädjen i ett hem där de valt varenda detalj.

Solens varma strålar skiner in genom de stora pardörrarna som paret Eriksson Norén valt att sätta längs med baksidan av huset. Deras vackra 2-planshus Smart 150 har Cobb Bays planlösning och det var just husmodellen och valmöjligheterna som gjorde att familjen byggde ett Myresjöhus. Det är nämligen inte första gången de flyttar in i ett nyproducerat hus.

– Det här är det andra huset vi bygger. Vi byggde ett 1 ½ -planshus med en annan leverantör. Vi byggde det lite snabbt och hastigt för jag var höggravid med den äldsta tjejen och vi bodde i lägenhet på fjärde våningen utan hiss, berättar Linnéa.

Parets grannar hade byggt ett Myresjöhus som de tyckte var fint och då bestämde de sig.

– Det var mycket som gjorde att vi kände att vi säljer, väntar på rätt tomt och så bygger vi med Myresjöhus nästa gång, säger Linnéa.

Nytt hus och egna val

Linnéas barndomsvän höll också på att bygga hus och tipsade om en fin tomt bredvid deras. Och där kom de att bo. Eftersom deras tidigare hus var nyckelfärdigt ville Linnéa och Peter få välja exakt det de ville ha i sitt nya hus.

– Man hade mycket mer frihet att välja hos Myresjöhus, säger Linnéa.

Det blev ett entrétak för att skapa en vacker veranda på framsidan, en köksö var ett måste och så de stora glasdörrarna på bottenvåningen.

– När vi bestämde oss för att vi inte skulle ha utbyggnad valde vi att istället ha tre pardörrar ut mot baksidan där vi kommer ha altan sen, berättar Peter.

De stora dörrarna gör att den öppna planlösningen badar i ljus och Linnéa och Peter säger att bottenvåningens sällskapsytor utnyttjas till max. Släkten är stor och intresset för matlagning likaså.

– Favoritdelen är det här köket och vardagsrummet. Vi valde att inte ha en tv här för att det ska vara ett sällskapsrum där vi kan prata och äta gott, säger Peter.

Nyfikna på resultatet

När alla val var gjorda var det bara till att vänta. Medan huset färdigställdes fick bygget en ständig gäst. Peter var nyfiken och kunde inte hålla sig ifrån att titt som tätt besöka huset och kika in i sitt framtida hem.

– Han var här varje dag, säger Linnéa och skrattar.

– Man hade byggt upp spänningen i och med att man kunde komma hit och kolla. Man såg allting växa fram. Sen att komma hit när allting var färdig, det var helt underbart, berättar Peter.

Youtube video preview