Beställ katalog
  • Kundreportage

"Två dagar senare hade vi skrivit på ett kontrakt"

Familjen fann inget hus i deras stil och efter mycket letande tog de ett snabbt beslut på att bygga ett nytt. Vintern 2014 bestämde sig paret för att bygga ett kundanpassat Hudson.

Malin och Fredrik med två barn hade under en längre tid letat hus utanför Göteborg men inte funnit något som passade just deras familj. 

-Under en tid hade vi letat hus i Stenungsund men inte lyckats hitta något som passade oss. Vi skickade då iväg ett mejl till flera husleverantörer inkl. Myresjöhus för att höra oss för om de hade några tomter till försäljning inom Stenungsundsområdet. Då fick vi snabbt svar från Myresjöhus att de hade ”fått tillbaka” en tomt i ett nytt område med fantastisk havsutsikt, säger Malin.

-Vi trodde inte att det var sant först då detta var ett attraktivt område och vi visste att tomterna såldes slut fort vid säljstart. Fredrik besökte Myresjöhus kontor och två dagar senare hade vi tecknat ett entreprenadkontrakt med er, säger Malin.

Ett kundanpassat hus

Vintern 2014 bestämde sig familjen för att bygga ett kundanpassat Hudson och i maj 2015 flyttade de in.

-Vi valde ett Hudson då vi är väldigt förtjusta i New England-stilen. Det ledde oss in på Hilton Head och Hudson men till slut blev det ett kundanpassat Hudson, vi har ändrat hela huset invändigt efter våra egna önskemål! Berättar Malin.

Det är kul att bygga hus och det är många beslut man får ta på vägen.

-Det roligaste var att vi fick vara med och bestämma så mycket i utformningen av huset. Det hade vi inte väntat oss när vi valde totalentreprenad, utan vi trodde att vi bara kunde välja utifrån så som husmodellen såg ut på ritningen, berättar Malin. Det var en utmaning att ta alla beslut speciellt att utforma köket innan man varit på plats fysiskt i huset. Eftersom att vi kundanpassade huset blev det mycket engagemang från vår sida för att få det precis som vi ville.

Familjen valde att blogga om sin husresa efter att de fått inspiration från andra husbloggare.

-Vi tyckte själva att det var till stor hjälp att kunna läsa och titta på andra familjers bloggar under vårt husbygge, säger Malin.

"Vi verkligen STORMTRIVS!"

Familjen delar med sig av fantastiska bilder av deras Hudson. Ett pampigt hus som ger ifrån sig ett ståtlig intryck med sin höjd och generösa fönsterpartier.

-Vi verkligen STORMTRIVS. Just nu håller vi på att bygga en platsbyggd bokhylla i vårt kontor. Utvändigt har vi under sommaren nästan färdigställt hela utsidan av vårt hus och har en del planteringar kvar samt lite småpill att fixa, berättar Malin.

Familjen Tolwers tips till andra:

  • Lägg mycket tid på att planera elen, var kontakter ska placeras. Ett tips är att placera golvkontakter under sofforna så att man kan dölja lampkontakterna.
  • Välj ut en eller ett par personer i er närhet som ni kan rådfråga och delge ert bygge med. Frågar man för många blir det svårt att ta beslut då det blir för många viljor att ta hänsyn till.
Marie Jarl Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.