Beställ katalog
  • Kundreportage

New England-hemmet skapade inredningsintresse

Ett Smart 150 fick bli basen för Emma och Emils New England-dröm. Med hjälp av några väl valda tillval fick de känslan de var ute efter och redan innan huset stod på plats hade Emmas inredningsintresse börjat smyga sig fram. I dag inreder hon flera av våra visningshus.

Emma Teodorsson och Emil Lindell stövlade ut mellan träden och genom slyn för att titta på en tomt i Velanda utanför Trollhättan. Då såg det inte mycket ut för världen men nu står deras vackra Myresjöhus där.

– Vi såg ingenting, men sen kom vi ut genom snåret och såg utsikten. Jag sa direkt att här ska vi bygga. Emil ville att vi skulle titta på fler tomter men jag sa nej, berättar Emma.

Youtube video preview

Viktiga tillval

Paret visste redan från början att de ville ha ett 2-planshus i New England-stil. Det blev ett Smart 150 med ett par viktiga tillval för att få till rätt känsla.

– Vi var ute efter det klassiska och lantliga, så de flesta valen var rätt givna för båda. Med just tillvalen var utbyggnaden och verandataket de två stora sakerna för att få New England-stilen, säger Emil.

– Jag ville gärna ha en utbyggnad och balkong för jag har alltid haft en vision om att ha ett stort köksbord med stora fönster bakom, berättar Emma.

Trots att de visste vad de ville ha tryckte de att det kändes tryggt att få se alla val framför sig.

– Vi var ute mycket på Myresjöhus hemsida och tittade i katalogen och då kunde man ta det man tyckte var finast och lägga till. Sen får man se varuprover hos Myresjöhus och det var bra att få kunna känna och klämma, säger Emma.

Inreder visningshus

Husets öppna planlösning är parets gemensamma favorit men för Emma har även sovrummet fått stort fokus.

– Det är där jag lagt ner mest tid på inredning, berättar hon och fortsätter.

– Jag var helt ointresserad av inredning innan. Min svärmor är väldigt intresserad och har en sommarstuga som vi besökte som är fint inredd och där någonstans började mitt intresse. Så när vi skrev på för att bygga vårt hus, då började jag köpa inredning.

Emma letade inspiration från andras hem, intresset för inredning växte och hon började dela med sig av hur hon stylade sitt eget hus. Vid sidan av sitt vanliga jobb inreder hon även visningshus för Myresjöhus och systerbolaget SmålandsVillan. Men att inreda sitt eget hem jämfört med att inreda ett visningshus kan vara svårare än många tror.

– Det kommer folk från olika kulturer för att titta på visningshusen. Folk som gillar olika och tycker olika. Jag vill gärna inreda lite extra men samtidigt inte ta för stort fokus från huset. Det ska vara fint men de ska kunna se ytorna och kunna tänka vad de själva skulle kunna göra med huset.

Henrik Nyberg Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.