Beställ katalog
  • Kundreportage

Mäklaren byggde hus för framtiden

Som tidigare fastighetsmäklare kunde Fridah Gomér Pettersson se potentialen i ett hus med tidlös stil och rum för framtiden. När paret fick nycklarna i handen stod de framför ett vackert New England-inspirerat Stjärnvik.

Strax utanför Gävle, i ett nybyggt område omgivet att vacker grön skog bor paret Gomér Pettersson, deras hund Dennis och en snart även en liten bebis. Deras 2-planshus är placerat i änden på en av gatorna som ligger uppe på en höjd och man kan förstå, trots att man står nere på marken, att balkongen på husets baksida måste ha en fantastisk vy ut över trädtopparna.

– Det absolut viktigaste var läget, det är svårt att ändra på i efterhand. Vi letade väldigt länge efter en tomt som skulle passa det som vi önskade oss med läge och enskildhet, berättar Fridah.

Ett hus som inte går ur tiden

Många går på visningar eller tittar på andra hus innan de börjar bygga sitt eget och här hade Fridah en liten fördel; hon är nämligen tidigare fastighetsmäklare och har därför en ganska bra erfarenhet om olika lägen, hus och planlösningar.

– Eftersom jag är lite arbetsskadad tittade jag mycket på läge och planlösning utifrån ett framtida perspektiv, säger hon.

Framför allt ville Fridah och hennes man ha en stil som inte skulle gå ur tiden och kunna passa de flesta. De letade efter ett hus med inspiration av New England och fastnade för Myresjöhus husmodell Stjärnvik.

På övre plan syns det att paret Gomér Pettersson byggt ett hus för nutid såväl som framtid. Förutom allrummet och det stora sovrummet finns ytterligare tre rum. Två av dem har blivit kontor och påbörjat barnrum och det tredje står relativt tomt. Här finns plats för utökning av såväl barn som nya hobbys.

Fick hjälp av säljare

En annan viktig del i huset var köket.

– Vi ville gärna ha ett kök som är ett kök, men som också bidrar till sociala kontakter och ger en rymd utan en helt öppen planlösning, säger Fridah.

Trots hennes kunskaper kring hus var det många val som skulle göras och valmöjligheterna var många.

– Att bygga hus har varit ganska svårt tycker vi. Det finns så otroligt mycket att välja på och man får göra alla val själv. Men vi hade turen att ha en bra både säljare, snickare och byggledare som guidade oss igenom hela processen och kom med olika förslag och hjälp längs med vägen, berättar hon.

En favorit med utsikt

När paret äntligen satte nyckeln i dörren och klev in i sitt nya hus var det som att alla val smälte samman och Fridah berättar att hon slogs av tanken av att detta nu var deras alldeles egna hem.

– Det är obeskrivligt, det är en häftig känsla, säger hon.

Fridahs egna favorit i hemmet är burspråket som ger nedervåningen ett underbart ljus. Hennes mans favoritdel är den som utnyttjar husets läge allra mest.

– Min mans favoritdel är balkongen där uppe. Där sitter vi ofta under sena sommarkvällar och njuter av solnedgången.

Youtube video preview

Fridahs tips till andra husbyggare!

  • Välj din egen stil men tä'nk också långsiktigt. Det är inte ovanligt att tröttna på trender efter ett tag. Se vad som passar dig och din familj och vad som är en bra grund för den känsla ni vill ha i huset.
  • Våga ta hjälp! Fråga din säljare och de du bygger hus med. Fråga andra som byggt tidigare. Det är svårt att bygga hus.

Fortsätt inspireras

Läs alla inlägg på Ett hem för Livet

Ett hem för Livet är Myresjöhus blogg som ska vara en härlig källa till inspiration och information för dig - oavsett var du befinner dig i din husresa.

Här hittar du alla inlägg

Skriv gärna ett förslag på när du vill träffas så återkommer vi för att bekräfta en tid

Boka möte med Myresjöhus

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.