Beställ katalog

Hitta inspiration till ditt vardagsrum

Köket i all ära, men vad vore våra hem utan våra älskade vardagsrum? Det är ju här allt händer, från stora festligheter till vardagens avkoppling – men hur ska det inredas? Låt oss bjuda på en stor dos inspiration för inredning av vardagsrum.

Bland Myresjöhus husmodeller finns vardagsrum för alla smaker. Väldisponerade, luftiga umgängesytor med fina fönstersättningar som låter ljuset flöda är något utav vår specialitet. I vår värld är ett väldesignat vardagsrum ett rum att trivas i, och ett rum som gör det enkelt för dig att själv sätta stilen.

Kanske funderar du på vad du ska börja? Vad sägs om just här? På den här sidan har vi samlat inspiration för inredning av vardagsrum. Bilder, artiklar och inte minst massor av inspiration från våra kunder. Missa heller inte att beställa hem vår katalog. Då får du ännu mer av allt det goda direkt i din brevlåda.

Trender: inredning i vardagsrum

Bland årets inredningstrender finns något för alla. Flera olika stilar ger inspiration till våra vardagsrum, från stilrent skandinaviskt, gärna med influenser från Asien till färgstark framtidsretro – och vi ser även hur det mer klassiskt ombonade får allt större plats. Att våga mer färg är hett, nyanser av rött och blått är två trendsäkra val. Men även en lugnare färgskala är högaktuell, inte minst i kombination med trä och andra naturmaterial. När det kommer till inredning i vardagsrum finns helt enkelt stort utrymme för att låta din personliga smak få styra, precis som det ska vara i ett rum som hela familjen ska trivas i.

Insipirerande kollage produkter vardagsrum

1. Tidningsställ Tipack, Designtorget 2. Taklampa, Pholc 3. Spegel, H&M 4. Stringhylla Kombination H, String 5. Bubble ljus, HOTEL LIMA STUDIO 6. Fåtölj, Jysk 7. Print, Wall of Art 8. Alvar Aalto vas, Iittala 9. Pampagräs, Jotex

3 INREDNINGSTIPS FÖR DITT VARDAGSRUM

1. Blanda lampor i vardagsrum

Rätt belysning skapar trivsel. Sprid ut olika typer av belysning i ditt vardagsrum, gärna på olika höjd. Välj varmt ljus – och satsa på dimmer.

2. Hyllad hylla i vardagsrum

Plats för dina saker, och plats för att visa upp dina saker. Att mixa öppen och stängd förvaring ger en vardagsrumshylla värd att hyllas.

3. Det sitter i detaljerna

Micro luxury-trenden som fokuserar på att skapa en känsla av lyx genom hemmets små detaljer är också helt rätt just nu. Från arvegods och auktionsfynd till fredagsbuketter eller doftljus: det är dina personliga detaljer som sätter stilen, även i vardagsrummet.

Inspiration från kunder

Letar du efter fler idéer för ett mysigt vardagsrum? Kika på våra kunders sociala medier.

 

Frågor och svar - Vardagsrumsinspiration

Genom att använda mjuka textilier, som plädar och kuddar, och att välja belysning som ger ett varmt och mjukt ljus kan man skapa en mysig atmosfär i vardagsrummet. Det kan också vara bra att använda levande växter och andra dekorationer som bidrar till en hemtrevlig känsla.

Det är viktigt att tänka på både funktionalitet och stil när man väljer möbler och inredning till vardagsrummet. Möblerna ska vara bekväma och funktionella samtidigt som de ska passa in i övrig inredning och stil. Man bör också tänka på proportionerna i rummet och att välja möbler som passar i storlek och form.

Det beror på vilken stil och känsla du vill åstadkomma. Neutrala färger som grått, beige och vitt passar bra om du vill ha en stilren känsla. Starkare färger kan skapa en mer livlig och personlig atmosfär.

Det finns många detaljer som kan bidra till en personlig touch i vardagsrummet. Färgglada kuddar, unika lampor, konstverk på väggarna och andra dekorationer som speglar din personliga stil och smak.

En soffa, fåtöljer, soffbord, bokhyllor och kanske en TV-bänk eller mediamöbel är bra att ha i vardagsrummet.

Gör vardagsrummet till en plats för familj och gemenskap

Hitta mer inspiration

Hans-Olov Larsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Populära husmodeller

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.