Beställ katalog

Hitta inspiration till ditt sovrum

Sovrummet är en plats vi tillbringar mycket tid, vår privata oas för avkoppling och återhämtning. Men hur skapar man en bra inredning för sovrum? Låt oss bjuda på några fina tips. Vem vet, ditt sovrums inspiration kanske finns just här?

Ljust och stilrent, klassiskt elegant – eller kanske romantiskt och mysigt? Inredning i sovrum kan se ut på många olika sätt, och sovrummen i Myresjöhus olika husmodeller uppmuntrar till stor stilmässig frihet. Här finns sovrum för alla smaker, alla ritade för att bjuda på bästa möjliga komfort – och god nattsömn i ett lugnt läge lite vid sidan av husets sociala umgängesytor.

Undrar du var du ska börja någonstans? Ja, varför inte just här? På den här sidan har vi samlat fina tips och inspiration för sovrum. Läs våra artiklar, inspireras av bilder – och se hur våra kunder har fixat inredning i sina sovrum. Ett annat tips är att beställa vår huskatalog. Då får du ännu mer inspiration rakt i din brevlåda.

Trender: inredning i sovrum

Sällan har inredningstrenderna lämnat så mycket utrymme för personlig smak som nu. Skandinaviskt lugn – gärna med asiatiska influenser – eller romantiskt och ombonat, eller lyx och elegans a la en nutida hotellkänsla. Till ditt sovrums inspiration kan du verkligen välja och vraka. Oavsett vilken stil som är din stil är kulörval en nyckelfaktor. Här ser vi allt från mjuka pastelltoner – inte minst i blå nyanser – till en mer mustig färgskala ta plats. Och på tal om plats, så är ju sovrummet verkligen din egen plats i tillvaron – så här är det fritt fram att låta din personliga smak få styra.

3 TIPS FÖR INREDNING I SOVRUM

1. Slösa med textilier

Mattor, gardiner, kuddar – med mera. Textil ger inte bara ett inbjudande intryck, utan ger också en ljuddämpande effekt.

2. Möblera med omtanke

Man måste inte alltid möblera längs med väggarna, testa till exempel att låta sängen flytta ut i rummet. En mysig läsfåtölj är heller sällan fel i sovrummet.

3. Satsa på flera sorters belysning

Många olika ljuspunkter är ett utmärkt sätt att skapa en trivsam känsla.

Letar du efter mer inspiration till ert nya sovrum?

Kika på våra kunders sociala medier och hitta inspirationen där.

 

Frågor och svar - Sovrumsinspiration

Säng, såklart, men även sängbord och garderober eller annan slags klädförvaring är självklara val i ett sovrum. Ytterligare möbler som en skön fåtölj – och varför inte en bänk eller ottoman vid fotändan av sängen – bidrar också till ett bekvämt sovrum.

Sovrummet är ju hemmets mest personliga rum, så här finns mängder av detaljer som kan bidra till en personlig touch. Kuddar, plädar, mattor, unika lampor, konst på väggarna och andra utvalda dekorationer som speglar din personliga stil.

Det finns många ställen att hitta inspiration till sovrum. Titta till exempel på inredningsbloggar, i magasin, på sociala medier – eller besök olika möbelbutiker.

Det beror naturligtvis på din egen smak – och vilken stil och känsla du vill åstadkomma. Har du svårt att komma upp på morgonen kan ett ljust sovrum göra det enklare att vakna. Föredrar du ett mer ombonat rum passar det bra med dämpade och mustiga kulörer.

Genom att slösa med mjuka textilier och välja belysning som ger ett varmt och mjukt ljus kan man skapa en lugn och avslappnande känsla i sovrummet. Naturmaterial som trä och linne bidrar också till en harmonisk känsla, gröna växter likaså. Se också till att ha bra förvaring som gör det lätt att hålla undan stöket.

Sovrummet är en oas för återhämtning och ny energi

Hitta mer inspiration

Marie Jarl Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Populära husmodeller

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.