Beställ katalog

Ren inspiration för din tvättstuga

Tvättstuga eller klädvårdsrum, kalla det vad du vill. Det här är ditt hems praktiska kronjuvel som förtjänar en lika stilfull som funktionell inredning. Här hjälper vi dig att hitta inspiration till din tvättstuga och skapa ett utrymme som underlättar din vardag.

Även om det kanske inte är det första rummet du tänker på när du väljer husmodell är en välplanerad tvättstuga en stor fördel. Bland Myresjöhus alla husmodeller finns gott om sådana, även i våra minsta hus. När du sedan tänker inredning, utgå från funktion men se också till att tvättstugan blir en plats att trivas på. Ett bra tips är utgå från stilen i ditt kök, för att även låta tvättstugan ingå i hemmets röda tråd.

Här bjuder vi på inspiration för din tvättstuga. Artiklar, bilder, och även en dos inspiration från våra från våra kunder. Beställ gärna hem vår katalog. Då får du ännu mer inspiration direkt i din brevlåda.

Praktiskt är på modet: inspiration för tvättstuga

Förr i tiden var tvättstugan sällan en särskilt trivsam plats, om än en nödvändig sådan. Idag ger vi den betydligt mer omsorg. Med smarta förvaringslösningar blir det enklare att få undan stöket – men också att sätta stilen. För det finns faktiskt ingen anledning till att tvättstugan inte ska få vara lika fin som resten av huset. Planera din tvättstugas inredning efter hur du vill ha det. Hur förvarar du smutstvätten? Var viker du din tvätt? Var stryker du den? Kanske vill du också ha plats att förvara den rena tvätten innan den flyttar till garderoben? Eller till och med rum för din symaskin? Valet är ditt.

3 X INSPIRATION FÖR TVÄTTSTUGA

1. Öppen + stängd förvaring

Stängd förvaring i skåp och lådor ger ett stilrent uttryck, medan öppna förvaringslösningar skapar ett luftigare sådant. Kanske blir det allra trevligast med en mix?

2. Härma köket

Att välja samma stil på luckor, bänkskiva och kulörer i tvättstugan som du har i köket skapar en fin helhet i hemmet.

3. Personliga detaljer

Tvättstugan behöver rena och funktionella ytor, men det behöver inte betyda att du inte kan kosta på dig några personliga detaljer. Snygga korgar, gröna växter – eller vad du nu vill.

Frågor och svar - Tvättstugeinspiration

En tvättstuga kan inredas med en mängd olika färger, men neutrala färger som vitt, grått och beige är populära val som ger ett rent och fräscht intryck. Men självklart kan du även välja starkare färger, tapet eller färgglada tillbehör för att ge rummet en mer personlig touch.

Genom att använda hyllor, skåp, krokar och lådor kan du optimera förvaringsutrymmet i din tvättstuga. Tänk också på att utnyttja väggytan och att använda förvaringslösningar som passar dina behov.

I en tvättstuga är det viktigt att skapa en funktionell och välorganiserad miljö som passar dina behov. Tvättmaskin och torktumlare, såklart. Kanske även en torkställning eller klädstreck. Bra med bänkyta för att sortera och vika tvätten. Förvaringshyllor och/eller skåp för att organisera tvättmedel och andra tillbehör, tvättkorgar, strykjärn och strykbräda, och varför inte en diskho?

Bra belysning i en tvättstuga är viktigt. En kombination av allmänbelysning och arbetsbelysning brukar vara smart för att ge tillräckligt med ljus i rummet. Spotlights och LED-lister är populära val, och det är alltid en bra idé att använda energieffektiva LED-lampor.

En kärleksfull tvättstuga där smutsiga kläder blir ren kärlek.

Hitta mer inspiration

Fredrik Palm Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Populära husmodeller

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.