Beställ katalog

Skapa ett trivsamt hem: inspirerande inredningstips

Att skapa rum för stil och personlig smak är viktigt för oss på Myresjöhus, eftersom vi vet att intresset för inredning i våra hem nog aldrig varit större än nu. Inte heller är det bara en stil som inspirerar. Industriell inredning, bohemisk inredning – eller kanske lantlig? Din stil, ditt val.

Men bland alla finheter, var ska man börja någonstans? Ja, varför inte just här? Läs våra artiklar, inspireras av bilder – och se hur våra kunder har skapat sin inredning. Oavsett vilken stil du vill ha i din inredning, inspiration kommer här.

Ps. Passa på att beställa vår huskatalog. Då får du ännu mer inspiration rätt i brevlådan.

Inredning: inspiration som håller stilen

Idag kan man verkligen säga att inredningstrenderna ger rum för din personliga smak. Modernt och minimalistiskt, kanske inspirerat av dansk design? Lyxig hotellkänsla eller industriell inredning med sin lite tuffare attityd? Kanske lantlig inredning – eller art deco? Här är det fritt fram att inspireras. Men tänk på att hemligheten bakom en lyckad inredning är att hålla stilen. Låt kulör- och materialval bilda en röd tråd som löper genom hela husets inredning. Oavsett vilken stil som är din stil.

5 inredningstrender 2023

Att inreda ett nybyggt hus kan vara både spännande och utmanande, du vill ju skapa ett modernt och vackert hem som passar din livsstil, eller hur? Varför inte låta dig inspireras av några av årets trender för inredning.

1. Naturliga material

Trä, sten, fårskinn och läder är populära val för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Det naturliga tänket passar alla stilar, inte minst ger det välbehövlig värme till industriell inredning.

2. Kontrasterande färger

Just nu älskar vi färg, och inte minst att jobba med kontrasterande färger. Tänk dig gult som möter blått eller rosa möter grönt. Läckert!

3. Maximalism

Passar dig som vill göra ditt hem unikt. Jobba med livfulla färger, mönster och texturer. Blanda och matcha olika stilar och dekorationer för att skapa en inredning som bara är din.

4. Art deco

Inredning inspirerad av Art deco passar ger ditt hem en känsla av lyx. Jobba med geometriska mönster, fina texturer och metalliska färger.

5. Hållbart mode

Här menar vi inte bara inuti garderoben. Satsa på inredning med för-älskade föremål, eller möbler och dekorationer gjorda av hållbara eller återvunna material.

Frågor och svar - Inredningsinspiration

Stil, funktion, färg- och materialval och belysning är några viktiga saker att tänka på när du ska inreda ditt hem. Glöm heller inte det personliga – det är ju ditt hem det handlar om.

Genom att utgå från den stilen du vill uppnå och sedan välja en genomgående färgpalett, använda liknande material och mönster kan du skapa en enhetlig stil i ditt hem.

Många. Sällan har den personliga smaken fått så stort utrymme som nu. Bland aktuella trender inom inredning kan vi nämna naturliga material, gröna växter, minimalistisk design, hållbarhetstänk och användning av varma färgtoner.

Användning av smart förvaring, speglar för att skapa en känsla av rymd, möbler som passar rummets storlek och ljusa färgval kan hjälpa till att få ett litet rum att kännas större.

Neutrala färger som vitt, grått och beige ger ofta en harmonisk atmosfär. Mjuka pastellfärger och varma jordtoner kan också skapa en lugn och avslappnad känsla.

Ditt hus, din stil, ditt val.

Hitta mer inspiration

Niclas Johansson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Populära husmodeller

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.